People posing

Ansökan till Arcadas engelskspråkiga masterutbildningar och Nursing pågår 5–19.1.2022

Publicerad: 05.01.2022 / Utbildning

Ansökan till bachelorprogrammet Nursing och våra engelskspråkiga masterutbildningar har nu öppnat. Ansökan pågår fram till den 19 januari 2022 (kl. 15.00). Läs mer om utbildningarna nedan genom att klicka på länkarna (på engelska).

Bachelornivå:

Masternivå:

Du kan läsa om ansökningsförfarandet och antagningsprocessen på våra engelskspråkiga sidor om ansökan och antagning.

Om du har frågor om studier och studieliv på Arcada, tveka inte att kontakta våra studenter i chattverktyget Unibuddy (på engelska).

Ifall du har frågor om ansökan, behörighet eller antagning, vänligen kontakta vår engelska antagningsservice. Du når också dem via Unibuddy Extern länk eller per epost.

Hur kan teknologi främja tillgängligheten i samhället?

Hur kan teknologi främja tillgängligheten i samhället?

Det finns mer än 80 miljoner personer med nedsatt funktionsförmåga i EU. Att förbättra tillgängligheten till tjänster och miljöer är ett av de viktigaste områdena att förändra om vi vill säkerställa goda levnadsförhållanden för nuvarande och framtida generationer.

Kategori: Blogg

DIGIMANU2 – Digital utveckling av Arcadas ingenjörsutrymmen

DIGIMANU2 – Digital utveckling av Arcadas ingenjörsutrymmen

I det första DIGIMANU projektet utredde vi utvecklingsmöjligheterna av Arcadas ingenjörsutrymmen. Vi skapade 360° bilder av produktionslabbet och kemilabbet som kunde ”besökas” med hjälp av VR-glasögon, mobiltelefon eller datorns webbläsare.

Kategori: Blogg

Känn igen och motverka fake news

Känn igen och motverka fake news

Under Donald Trumps tid som president i USA populariserades begreppet ”fake news”, dvs falska nyheter. Trump själv använde ofta begreppet ”falska nyheter” för att förringa sådan information som var ofördelaktig för honom själv.

Kategori: Blogg