Orientera dig i den snabbt föränderliga medieindustrin med en masterexamen i Media Management

Publicerad: 13.12.2019 / Utbildning

Ansökningsperioden till Arcadas engelskspråkiga program är i full gång. Youtubern Catharina Cadwallader är nyutexaminerad från masterprogrammet i Media Management. Hur har studierna påverkat hennes karriär?

Catharina Cadwallader tog examen från masterprogrammet i Media Management i somras. Cadwallader, som sedan tidigare är utbildad skådespelare, hade nyligen flyttat tillbaka till Helsingfors från London när hon inledde sina masterstudier på Arcada. Hon uppskattade utbildningsprogrammets och högskolans internationella miljö.

- Utbildningen verkade intressant och passande för mig, och att den var engelskspråkig var ett stort plus. Jag ville studera media, och att få lära mig mera om ledarskap skadade inte heller, säger Cadwallader.

Media Management är ett ettårigt masterprogram på 60 studiepoäng, som också kan genomföras på två år om studenten väljer att studera deltid till exempel på grund av arbete.

Cadwallader studerade heltid för att kunna fokusera fullt ut på sina studier. Hon tyckte att arbetsbördan var hanterbar eftersom hon kunde ägna sin fulla uppmärksamhet till studierna.

- Vissa kurser var svårare än andra. Men det var roligt att få utmana mig själv – man måste ha lite självdisciplin för att få sina uppgifter gjorda.

Programmets mål är att ge studenterna verktyg att hantera den snabbt föränderliga medieindustrin.

Just nu är Cadwallader, som också är känd som Youtubern Cat Peterson, mammaledig men arbetar också deltid med sociala medier. Arbetet med masteruppsatsen inom Media Management gav henne mycket vägkost karriärmässigt.

- Hela studietiden var givande på många sätt, men det bästa var ändå att arbeta med mitt examensarbete. Jag hade en väldigt bra handledare och fick forska inom min egen bransch.

Att få chansen att bekanta sig med ett ämne på djupet, på ett helt annat sätt än man hinner i vanliga kurser, var något Cadwallader uppskattade.

- Min forskning öppnade verkligen upp influencer marketing för mig. Jag fick en bredare förståelse för och uppfattning om de människor som följer mig online, hur de tänker och hur de känner.

Liknande mål

Cadwallader säger att hon skulle rekommendera programmet till alla som arbetar inom media och vill satsa på ledarskap.

- Programmet är också lämpligt för personer som planerar att byta karriär. Flera av mina medstudenter arbetade inom andra branscher under studierna, men planerade att arbeta med media i framtiden. En masterexamen ökar definitivt chanserna att få ett jobb i branschen.

Förutom examensarbetet var människorna hon lärde känna det som Cadwallader uppskattade mest med studierna.

- Vi som studerade tillsammans hade liknande intressen och mål och en vilja att lära sig. Det var roligt att få träffa människor från branschen. Jag gillade verkligen min tid på Arcada. Redan innan jag började studera där var min uppfattning om högskolan väldigt positiv, och det är verkligen en högskola med en trevlig anda och stämning.

Läs mer om Media Management-programmet här.