Arcada ny medlem i Helsingfors EU-kontor

Publicerad: 05.05.2020 / Samverkan

Arcada har ingått ett långsiktigt avtal med Helsingfors EU-kontor. Kontoret bevakar sina medlemspartners intressen i Bryssel och främjar samarbete i huvudstadsregionen. Medlemskapet främjar Arcadas förutsättningar att bli en globalt relevant aktör och ledande inom utbildning och forskning.

Arcada blev den 1 maj 2020 medlem i Helsingfors EU-kontor (Helsinki EU Office), det gemensamma kontoret i Bryssel för bland annat Helsingfors stad, Nylands förbund och ett flertal högskolor och andra centrala aktörer i huvudstadsregionen.

EU-kontoret stöder samarbetspartnernas intressebevakning, främjar deras synlighet i olika forum inom EU och följer aktivt med bland annat europeisk forsknings- och innovationspolitik.

Michael von Boguslawski, strategisakkunnig vid Arcada, är mycket nöjd med det nya avtalet.

- Medlemskapet ger Arcada en bredare och djupare möjlighet att främja sin strategi att bli en globalt relevant aktör och brobyggare i Norden. Nätverket som Helsinki EU Office erbjuder öppnar upp stigar till samarbeten som gynnar Arcadas och hela Finlands mål att vara ledande i världen inom utbildning och forskning.

Helsingfors EU-kontor förmedlar information om möjligheter till samarbete och nätverkande, och deltar tillsammans med sina samarbetspartners i europeiska nätverk för bland annat forsknings- och innovationsverksamhet.

- Samarbetet skapar också ytterligare förutsättningar för fördjupat samarbete inom Helsingforsregionen, säger von Boguslawski.

Samtidigt som Arcada blev också Institutet för hälsa och välfärd (THL) medlem i EU-kontoret som i dagsläget har 16 medlemsaktörer.

Möten med riktiga klienter ger arbetslivserfarenhet under studierna 

Att träna upp praktiska färdigheter under handledning och i en trygg miljö förbereder Arcadas studenter för arbetslivet. I Arcadas labb för idrottstestning tar högskolans idrottsinstruktörer emot externa klienter och får på så sätt en inblick i hur det dagliga jobbet kan se ut.

Kategori: Hälsa och välfärd

Arcadas medianomer har hela Norden som sitt arbetsfält

Allt fler av Arcadas studentproduktioner inom film och media får synlighet både i Norden och internationellt. På utbildningen vill man stöda studenterna i att nå ut med finlandssvenska kortfilmer och serier till en nordisk publik.

Kategori: Utbildning