Kom och ta en paus med oss

Kom och ta en paus med oss

Publicerad: 2021-03-29 / Utbildning / Projekt / Studentliv

”Jättebra koncept som är tillgängligt för alla” och ”Lämplig nivå, lätta att hoppa med från det dokument man satt och jobbade med” är två kommentarer av all positiv feedback som vi har fått för våra distanspauser. Vi är fem idrottsstuderande tjejer som tre gånger i veckan drar 10 minuters online pausgymnastik och mindfulness-pauser för Arcadas personal som en del av vår praktik för projektet Arcada Sport and Health Booster. Under våren 2021 har vi vidareutvecklat detta koncept och erbjuder det nu också för studerande, som även erbjuds möjligheten att delta i Coffee break with friends som är en träff där man sitter och diskuterar om allt från studier till vad man har gjort i helgen. Syftet med alla dessa träffar är att man ska ta en paus i sin vardag och röra på sig eller få slappna av i några minuter under arbetsdagen. Detta är också ett ypperligt tillfälle att träffa kollegor, studiekamrater eller träffa nya bekantskaper.

Det är fantastiskt det vad ni gör, jag är stolt att berätta åt folk utanför och folk blir imponerade. 

Feedbacken från några lärare har varit att det är lämplig nivå på pausgymnastiken, man blir motiverad av att göra det med musik och att det är trevligt att se kollegor i andra sammanhang än i möten. En studerande uppskattade att vi håller Coffee break with friends-stunden nu när man inte ha möjligt att träffas p.ga. pandemiläget, samt att det är ett sätt att lära känna nya människor.

En utmaning som vi studerande har upplevt är att bli bekväm med att dra gymnastik på distans, speciellt när deltagarna inte har på kamerorna. ”Man var lite osäker i början på vad man kan dra, vad nivån är så att alla hänger med och förstår vad man säger”. Under pausgymnastiken kan det vara pulshöjande aerobics, balansträning, sittgymnastik och dans, innehållet varierar varje gång, vilket har varit väldigt uppskattat. En annan utmaning har varit att få studerande att delta på pausgymnastiken och mindfulness-pauserna, eftersom detta är nytt för i år för dem så kanske det tar tid innan alla hittar till Teams-kanalen där vi håller alla aktiviteter. Även om deltagarantalet inte har varit så högt på Coffee break with friends-stunden, så har det varit skönt för oss som har dragit det att få en paus i studierna och prata med vänner och bekanta som man inte har träffat på länge. Under denna praktik har vi fått lära oss att hålla pausgymnastik och mindfulness-pauser på distans, några av oss har lärt sig mera om mindfulness, någon har blivit mer självsäker på sig själv när det kommer att hålla träffar på distans. Överlag tycker vi alla att det har gått bra och roligt har vi på våra träffar. Något som vi alla hoppas på är att man skulle dra dessa träffar live, men så länge läget är som det är så håller vi det på distans. Att få positiv feedback direkt efter att man har dragit ett pass är något som vi alla uppskattar och blir motiverade av. Om du ännu inte har deltagit i pausgymnastik, mindfulness-pauserna och Coffee break with friends-stunderna för studerande, så hinner du ännu med. Vi håller på ännu hela våren!

Emma Skogman, studerande, Idrott och hälsopromotion

 

Obs! Ifall du som studerande eller personal vid Arcada vill delta i pausgympan hittar du länken på Start eller på Intra, eller så kan du kontakta handledaren maria.nygard (a) arcada.fi för mer information.

Källa

Kom och ta en paus med oss

Kom och ta en paus med oss

”Jättebra koncept som är tillgängligt för alla” och ”Lämplig nivå, lätta att hoppa med från det dokument man satt och jobbade med” är två kommentarer av all positiv feedback som vi har fått för våra distanspauser.

Utbildning

Arcadas sjukskötarutbildning bäst i landet 

Vårdstudenter

Arcadas sjukskötarstudenter är mest nöjda med sin utbildning i en jämförelse mellan de finländska yrkeshögskolorna. Det här visar AVOP-enkäten 2020, en responsenkät för yrkeshögskolestudenter i slutskedet av studierna. 

Utbildning

MäRi – sociala robotar som agenter i vården

MäRi – sociala robotar som agenter i vården

Arcada och Åbo Akademi/Experience Lab samarbetar kring projektet MäRi (Människa- Robot interaktion) för att studera hur klienter och studenter upplever mötet med sociala robotar i vårdsammanhang.

Projekt