Julkalendern

Publicerad: 30.11.2021 / Studentliv

Julen närmar sig och vi önskar er alla varmt välkomna att följa med Arcadas biblioteks julkalender på vårt Twitter-konto! Varje dag från och med första december till och med julafton kommer vi att publicera ett boktips på en bok vi har på biblioteket.

Genom att följa oss på Twitter Extern länk får du en insikt i det breda sortiment bestående av fakta och fiktion som vi erbjuder. Här kanske du dessutom kan hitta tips på julklappar till släkt och vänner!

För boktipsen står några av oss inom bibliotekets egna personal. Vi har valt ett blandat urval med så väl skönlitteratur som faktabaserade böcker. De flesta av våra tips är böcker på svenska, men vi har även varvat med några på engelska och finska. Med finns så väl e-böcker som tryckta böcker.

Vi hoppas du skall hitta mycket nytt att läsa i vårt mångsidiga bibliotek och naturligtvis önskar vi er också en riktigt god jul samt trevliga lässtunder under jullovet!

Källa

Neuropsykiatriska utmaningar hos barn och unga

Neuropsykiatriska utmaningar hos barn och unga

I kursen Aktivitet och delaktighet för barn och unga har vi fått mycket nya insikter i olika aktivitetsutmaningar som kan förekomma hos barn. Vi tycker att ett stort tema har varit ADHD och autism, därför har vi valt att reflektera kring dessa i detta inlägg.

Kategori: Blogg

Har ni bara lekt idag?

Har ni bara lekt idag?

“Har ni bara lekt idag?” är en fråga som kan uppstå i vissa situationer. Men det är inte “bara lek”. Visste du att lärande och lek är beroende av varandra? Leken anses vara en del av lärandeprocessen.

Kategori: Blogg