Rektor Mona Forsskåhl invald i Arenes styrelse

Publicerad: 03.01.2022 / Nyheter

Arcadas rektor Mona Forsskåhl har valts in i styrelsen för Rådet för yrkeshögskolornas rektorer Arene rf. Den nya styrelsen tillträdde vi årsskiftet.

Rådet för yrkeshögskolornas rektorer Arene har som huvudsakligt mål att främja yrkeshögskolornas gemensamma intressen. Arenes medlemmar består av alla 24 yrkeshögskolor och deras rektorer. Genom sitt engagemang i Arenes styrelse ser Mona Forsskåhl att hon naturligtvis vill verka för att stärka det goda samarbetet som etablerats.

Det är verkliga omvälvningar på gång inom högskolefältet och just nu görs stora gemensamma satsningar t.ex. på digitala serviceformer som får följder för hela högskolesektorn. I detta läge finns det behov för att stärka förståelsen för den svenskspråkiga professionsutbildningen och dess verksamhetsförutsättningar. Även särdragen i huvudstadsregionen som verksamhetsomgivning för en högskola är viktiga att hålla framme.

- I allt det som pågår inom sektorn behöver vi säkra verksamhetsmöjligheterna även för mindre enheter med starkt forskningsfokus och internationella ambitioner. Och de svenska aktörerna inom yrkeshögskolefältet bör naturligtvis kunna verka också framöver, även om omständigheterna skiljer sig tydligt från de finskspråkiga högskolornas kontext, säger Forsskåhl.

I Arenes styrelse fortsätter sittande ordförande Mervi Vidgrén (Savonia), Jouni Koski (Laurea), Turo Kilpeläinen (LAB), Vesa Taatila (Turku AMK) och Matti Sarén (KAMK).

Nygamla krafter lotsar Arcadas förtroendeorgan vidare 

Förvaltningsrådet har utsett nya ordförande och medlemmar för Yrkeshögskolan Arcadas förtroendeorgan. Det blir en klar kontinuitet i verksamheten då samtliga ordförande redan tidigare haft en koppling till högskolan. Samtidigt stärks både förvaltningsrådet och högskolans styrelse med nya krafter.

Kategori: Nyheter

Möten med riktiga klienter ger arbetslivserfarenhet under studierna 

Att träna upp praktiska färdigheter under handledning och i en trygg miljö förbereder Arcadas studenter för arbetslivet. I Arcadas labb för idrottstestning tar högskolans idrottsinstruktörer emot externa klienter och får på så sätt en inblick i hur det dagliga jobbet kan se ut.

Kategori: Hälsa och välfärd