Mona Forsskåhl

Rehtori Mona Forsskåhl valittiin Arenen hallitukseen

Julkaistu: 03.01.2022 / Uutiset

Arcadan rehtori Mona Forsskåhl on valittu Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arenen hallitukseen. Uusi hallitus aloitti työnsä vuodenvaihteessa.

Arenen päätavoitteena on edistää ammattikorkeakoulujen yhteistä etua. Arenen jäseniä ovat kaikki 24 ammattikorkeakoulua ja niiden rehtorit. Arenen hallituksessa Mona Forsskåhl haluaa jatkaa jo hyvän yhteistyön kehittämistä.

Korkeakoulualalla on käynnissä todellisia mullistuksia ja juuri nyt tehdään suuria yhteisinvestointeja, joilla on seurauksia koko korkeakoulusektorille.Tässä tilanteessa on tarvetta vahvistaa myös ruotsinkielisen ammattikorkeakoulutuksen toimintaedellytyksiä. Tärkeää on myös pitää mielessä pääkaupunkiseudun erityispiirteet korkeakoulun toimintaympäristönä.

”Muutoksessa meidän on turvattava myös kansainvälisesti orientoituneiden ja vahvan tutkimusfokuksen omaavien pienempien korkeakoulujen toimintaedellytykset. Ja ruotsinkielisten ammattikorkeakoulujen pitäisi tietysti pystyä toimimaan myös jatkossa, vaikka olosuhteet poikkeavatkin selvästi suomenkielisestä kontekstista", Forsskåhl sanoo.

Arenen hallituksessa jatkaa nykyinen puheenjohtaja Mervi Vidgrén (Savonia), Jouni Koski (Laurea), Turo Kilpeläinen (LAB), Vesa Taatila (Turun AMK) ja Matti Sarén (KAMK).

Voiko liikunnalla edistää ajattelutaitoja?

Voiko liikunnalla edistää ajattelutaitoja?

Fyysisen aktiivisuuden terveyttä edistävät vaikutukset ovat laajalti tunnetut: se ylläpitää ja kohentaa fyysistä kuntoa, lihasvoimaa ja toimintakykyä, pienentää sydän- ja verenkiertoelimistön sairauksien, diabeteksen ja syöpäsairauksien riskiä sekä auttaa painonhallinnassa ja ylläpitää vastustusk

Kategoria: Blogi

Alaselän akuutin ja kroonisen kivun hoitaminen fysioterapiassa

Alaselän akuutin ja kroonisen kivun hoitaminen fysioterapiassa

Tuki- ja liikuntaelinsairauksien vuosittaiset kokonaiskustannukset on arvioitu olevan Suomelle 3-4 miljardia euroa, kun huomioidaan sekä suorat että epäsuorat kustannukset. Vuonna 2019 korvattiin sairauspäivärahoja noin 255 miljoonan euron edestä.

Kategoria: Blogi

Kaksi kieltä, kaksinkertaiset mahdollisuudet

Student Martin Nyholm står framför Arcada.

Sairaanhoitaja, jolla on pätevyys tehdä töitä sekä ruotsiksi että suomeksi, mutta myös tuplasti etuja jo itse opintojen aikana. Kaksikielinen sairaanhoitajakoulutus toteutetaan ammattikorkeakoulu Arcadan ja Diakin yhteistyönä ja antaa opiskelijoille mahdollisuuden osallistua molempien korkeakoulujen koko tarjontaan.

Kategoria: Koulutus