Arcada bland de 25 bästa högskolorna i global jämförelse 

Publicerad: 10.06.2020 / Nyheter

Arcada placerar sig i topp 25 i en global jämförelse mellan 1900 högskolor. Rankningen gäller högskolans forskningssamarbete med det omgivande samhället. 

Arcada får en topplacering i kategorin sampublicering med industrin (Co-publications with industrial partners) när U-Multirank nu publicerar sina rankningslistor för 2020. U-Multirank är ett flerdimensionellt, användardrivet webbverktyg som drivs på uppdrag av EU-kommissionen.  

Över 1900 högskolor från 92 länder har bedömts enligt kriterier som undervisning och lärande, forskning och samverkan. Utmärkelsen visar på aktivt engagemang med det omgivande samhället och synliggör Arcadas täta samarbete med både företag och organisationer. Arcada klarar sig också bra i jämförelsen gällande internationella sampublikationer och ofta citerade publikationer. 

- Vi är oerhört stolta att Arcada som en av de till storleken minsta yrkeshögskolorna i Finland kan ha den här typen av genomslag. Resultatet speglar det faktum att vi bedriver forskning av hög kvalitet med hög samhällsrelevans. Arcada är en betrodd partner inom tillämpad forskning. Våra forskare ska ha en eloge för det långsiktiga samarbete de gör för och tillsammans med andra samhällsaktörer, säger rektor Mona Forsskåhl. 

U-Multirank erbjuder en heltäckande bild av alla olika aspekter av högskolornas verksamhet. Rankningen är utvecklad och genomförs av ett självständigt konsortium av institutioner för högre utbildning i Europa och stöds av den europeiska kommissionen. 

Läs mer om rankningen: www.umultirank.org Extern länk

Nygamla krafter lotsar Arcadas förtroendeorgan vidare 

Förvaltningsrådet har utsett nya ordförande och medlemmar för Yrkeshögskolan Arcadas förtroendeorgan. Det blir en klar kontinuitet i verksamheten då samtliga ordförande redan tidigare haft en koppling till högskolan. Samtidigt stärks både förvaltningsrådet och högskolans styrelse med nya krafter.

Kategori: Nyheter

Möten med riktiga klienter ger arbetslivserfarenhet under studierna 

Att träna upp praktiska färdigheter under handledning och i en trygg miljö förbereder Arcadas studenter för arbetslivet. I Arcadas labb för idrottstestning tar högskolans idrottsinstruktörer emot externa klienter och får på så sätt en inblick i hur det dagliga jobbet kan se ut.

Kategori: Hälsa och välfärd