Aktiv kontakt med mediebranschen, redan under studietiden

Publicerad: 22.03.2018 / Nyheter

Efter att ha gått medielinjen på gymnasiet föddes hos Corinne Åsbacka tanken på en karriär inom branschen. I dag studerar hon online media, arbetar med riktiga kunder och drömmer om att jobba på marknandsföringsbyrå efter examen.

Som medianomstudent väljer du inriktning redan när du söker in. Arcada utbildar medieproffs inom producentskap, manus- och regi, foto och klipp, ljudarbete, online media och medieanalys. För Corinne föll valet på online media, trots att inriktningarna till en början jobbar väldigt tätt.
- Under det första året gör vi produktioner tillsammans med alla inriktningar, men under det andra året inleds de ämnesspecifika studierna.

Medianomstudenterna lär sig hantera medieproduktioner på olika plattformar. Det handlar te.x. om webb, tv, film och radio och studierna förbereder både teoretiskt och praktiskt för arbete inom den kreativa branschen och kulturfältet.
- Vi på online media arbetar väldigt mycket med konceptplanering, digital design, webbdesign, kodande, marknadsföring- och branding.  Vi får case av riktiga kunder, vilket jag personligen anser har varit otroligt givande, förklarar Corinne.
Hon uppskattar att lärarna inom medianomutbildningarna själva är aktiva inom branschen och har god insyn i det som är på gång.
- Att arbeta med riktiga kunder ger även bra kontakter och att vi får en fot in i arbetslivet redan från början – här gäller det att själv vara aktiv och våra ta initiativ under dessa samarbeten eftersom det ofta kan leda till vidare jobb.

Hon beskriver studierna som breda och mångsidiga.
- Även om vi väljer vår inriktning kan vi påverka våra kursval genom hela studietiden och välja kurser från de övriga inriktningarna om du hittar något intressant.
Själv har hon nyligen varit med och assisterat i en produktion av en kortfilm.
- Mest för att det är så roligt att vara med! Vi har jättebra sammanhållning och man lär sig otroligt mycket genom att få ta del av varandras jobb, konstaterar hon.

I framtiden ser hon sig själv arbeta på reklambyrå.
- Jag trivs med kundarbete och hoppas genom min sista praktik kunna hitta en byrå jag skulle trivas på även efter examen. Dessutom hoppas jag att vi som utexamineras kan ge ett mervärde åt företagen genom att vi kommer med nya och fräscha synvinklar och den senaste kunskapen inom fältet.

Läs mer om utbildningen medianom: online media
Läs mer om utbildningen medianom: medieanalys
Läs mer om utbildningen medianom: producentskap
Läs mer om utbildningen medianom: manus och regi
Läs mer om utbildningen medianom: foto och klipp
Läs mer om utbildningen medianom: ljudarbete
Ansökan sker via studieinfo.fi 14-28.3.2018 Extern länk
Läs mer om antagningen här.

Nygamla krafter lotsar Arcadas förtroendeorgan vidare 

Förvaltningsrådet har utsett nya ordförande och medlemmar för Yrkeshögskolan Arcadas förtroendeorgan. Det blir en klar kontinuitet i verksamheten då samtliga ordförande redan tidigare haft en koppling till högskolan. Samtidigt stärks både förvaltningsrådet och högskolans styrelse med nya krafter.

Kategori: Nyheter

Möten med riktiga klienter ger arbetslivserfarenhet under studierna 

Att träna upp praktiska färdigheter under handledning och i en trygg miljö förbereder Arcadas studenter för arbetslivet. I Arcadas labb för idrottstestning tar högskolans idrottsinstruktörer emot externa klienter och får på så sätt en inblick i hur det dagliga jobbet kan se ut.

Kategori: Hälsa och välfärd