Film av Arcadas studenter vann pris på Kärlek & Anarki

Publicerad: 27.09.2021 / Evenemang

Filmen Ner i Djupet fick ta emot två pris i filmfestivalen Kärlek & Anarkis tävling för inhemska kortfilmer i slutet av september. Arcadaproduktionen belönades med Publikens pris samt Domarnas specialomnämnande.

Ner i Djupet är en av vårens slutproduktioner på högskolans medieutbildning. Basha Troni, student i film och media vid Arcada står för manus och regi. Troni säger att han aldrig kunnat föreställa sig en vinst. 

– Det här slog alla våra förväntningar. Att vinna priset för Publikens favorit säger att vi lyckats skapa något trovärdigt och att det finns efterfrågan på liknande produktioner. Att vi dessutom belönades med Domarnas specialomnämnande känns fantastiskt.

Troni säger att han inte tidigare hört att en finlandssvensk studentproduktion vunnit pris på Kärlek & Anarki. Filmen var en av 34 kortfilmer som valts ut till tävlingen för inhemska filmer Cut to the Chase – R&A Shorts.

– Det känns otroligt att vinna två pris! Det bevisar att publiken verkligen tagit till sig berättelsen. Filmen har så mycket energi och regissör Basha Troni bygger upp en väldigt fängslande värld. Som filmskapare känns det fint att veta att man har lyckats, säger filmens producent Saxby Young, student på film och media.

Kärlek & Anarki lockade i år 40 000 besökare. Filmen Ner i Djupet visades under två slutsålda visningar.

Arcadas tidigare nyhet om att filmen prisnominerats hittar du här.

Studentbladets artikel om hur filmen blev till Extern länk.

Bild: Kenneth Mattila

Hälsoteknologi för rehabilitering och tillgänglighet simuleras på Arcada

Vår vardagsmiljö är långt ifrån tillgänglig för alla. På vilket sätt uppfattas omgivningen av en person med synnedsättning? Hur upplevs olika funktionsnedsättningar i vardagliga sysslor? På Arcada placeras slutanvändaren i centrum då dessa frågor besvaras och ny hälsoteknologi utvecklas.

Kategori: Evenemang