Årets alumn Johanna Stenback

Publicerad: 11.10.2022 / Alumn

Yrkeshögskolan Arcada har i år för första gången utsett Årets alumn. Utmärkelsen går till en person som är en inspirationskälla för dagens studenter och som visar ett brett engagemang för högskolan. Arcadas första Årets alumn är Johanna Stenback.

Studielivet gav mig värdefulla kompetenser för min karriär

Fjärrvideo URL

Stenback utexaminerades år 2003 som medianom.

– Att bli utsedd till Årets alumn gjorde mig otroligt överraskad och hedrad. Det är lätt att engagera sig i Arcadas verksamhet. Här finns det plats för studenter att vara delaktiga, påverka och pröva sina vingar, och det är precis det man ska göra medan man studerar, säger Stenback.

Johanna Stenback har en imponerande meritlista inom innehålls- och evenemangsproduktion. I dag jobbar hon som VD och producent på företaget All Things Content och skapar innehåll och upplevelser för olika plattformar.

– I mitt jobb motiveras jag av att skapa förutsättningar för andra att lysa och att producera helheter som bidrar till en ny och annorlunda aha-upplevelse.

Från studietiden tar hon utöver en bred utbildning inom media även med sig viktiga lärdomar från studielivet. Stenback var aktiv inom studentpolitiken och var bland annat med och startade upp Arcada Studerandekår – ASK.

– Jag vill uppmuntra dig som studerar nu till att också studera studielivet. De sociala färdigheter och nätverk jag byggde upp under studietiden har jag fortfarande otroligt stor nytta av i min karriär.

Stenback har under sina år som alumn varit med i högskolans verksamhet på flera olika sätt, bland annat som mentor, gästföreläsare och moderator.

– Jag vill tacka Arcada, som alltid har sett möjligheten och potentialen i mig. Ni har följt mig som alumn då jag vuxit och utvecklats och ni har alltid hejat på mig, säger Stenback.

Motiveringen till utnämningen:

Johanna har gått från engagerad student till en inspirerande förebild för högskolans studenter. Hon har från början sett och trott på Arcadas tvärfacklighet och samskapandet branscher emellan. Genom åren har hon varit en aktiv länk till arbetslivet både för den egna utbildningen, men också för hela högskolan. Med sin kreativitet, sitt genuina sätt och brinnande intresse för människor och fenomen har hon visat att man inte behöver låsa sig ett fack, utan det finns flera karriärstigar att ta. I sitt samarbete med Arcada har epiteten blivit många: mentor, gästföreläsare, moderator och förtroendevald.

Årets alumn 2023: Nina Brännkärr-Friberg

Nina Brännkärr-Friberg är ingenjörsalumnen som livet förde i en annan riktning. Som Årets alumn 2023 på Yrkeshögskolan Arcada vill hon påminna om att det inte alltid blir som man planerar och tänker sig, men det kan bli bra ändå.

Kategori: Alumn

Årets alumn Johanna Stenback

Yrkeshögskolan Arcada har i år för första gången utsett Årets alumn. Utmärkelsen går till en person som är en inspirationskälla för dagens studenter och som visar ett brett engagemang för högskolan. Arcadas första Årets alumn är Johanna Stenback.

Kategori: Alumn