Arcadafilm prisnominerad på filmfestivalen Kärlek & Anarki 

Publicerad: 22.09.2020 / Alumn

Filmen Anonyma kärleksarbetare, skapad av studenter vid Arcadas utbildning för film och media, visas i september på filmfestivalen Kärlek & Anarki. Produktionen tävlar i en kortfilmstävling med fokus på inhemsk film. 

Kortfilmstävlingen Cut to the Chase – R&A Shorts ordnas den 23–27.9 som en del av filmfestivalen Kärlek & Anarki (Rakkautta ja Anarkiaa) i Helsingfors. Arcadaproduktionen Anonyma kärleksarbetare, som regisserats av Sofie Häkkinen, är nominerad i tävlingen och visas i serien Inhemsk film 5. 

- Det känns jätteroligt och oväntat att Anonyma kärleksarbetare blev nominerad. Med filmen ville jag förmedla det viktiga temat emotionellt arbete i parförhållanden, men genom en uppskruvad dramakomedi. Det är fint att filmen nu når en större publik genom Kärlek & Anarki och dessutom i en ny och omarbetad version som få ännu sett, säger regissören Sofie Häkkinen. 

Totalt tävlar 36 fiktioner, dokumentärer och animerade filmer i Cut to the Chase – R&A Shorts, där fokus ligger på inhemsk och nordisk film. 

Om filmen Anonyma Kärleksarbetare: 

Iris är utmattad av att ta allt praktiskt och emotionellt ansvar i sin relation. Hon kommer i kontakt med en mystisk stödgrupp som introducerar henne till en tveksam metod. Men att genomföra metoden visar sig vara svårare än hon hade tänkt sig. I huvudrollerna: Tuuli Heinonen, Marika Parkkomäki och Tom Rejström. Regi: Sofie Häkkinen. Arcada, 2020. 

Årets alumn 2023: Nina Brännkärr-Friberg

Nina Brännkärr-Friberg är ingenjörsalumnen som livet förde i en annan riktning. Som Årets alumn 2023 på Yrkeshögskolan Arcada vill hon påminna om att det inte alltid blir som man planerar och tänker sig, men det kan bli bra ändå.

Kategori: Alumn

Årets alumn Johanna Stenback

Yrkeshögskolan Arcada har i år för första gången utsett Årets alumn. Utmärkelsen går till en person som är en inspirationskälla för dagens studenter och som visar ett brett engagemang för högskolan. Arcadas första Årets alumn är Johanna Stenback.

Kategori: Alumn