Arcada utexaminerade rekordantal studenter 2020

Publicerad: 01.02.2021 /

Trots att 2020 var ett exceptionellt år som innebar en omställning till distansstudier under den pågående pandemin utexaminerades ett rekordantal studenter från Arcada under året. Sammanlagt blev 507 studenter färdiga med sina studier. 

Därmed slås det tidigare rekordet från 2018 då 500 studenter avlade examen vid Arcada. Av de utexaminerade 2020 tog 445 sin examen på bachelornivå (yrkeshögskoleexamen) och 62 på masternivå (högre yrkeshögskoleexamen). 

– Våra studenter och lärare har visat prov på stor anpassningsförmåga och flexibilitet under ett krävande år som medfört sina utmaningar. Vi har satsat på dem som befann sig i slutskedet av studierna, och en del har också hittat tillbaka till studierna då allt skett virtuellt samtidigt som handledningen burit frukt, säger Carl-Johan Rosenbröijer, prorektor med ansvar för examensutbildning. 

Av de utexaminerade var 71 ingenjörer (inklusive både IT-ingenjörer och ingenjörer inom energi- och materialteknologi) vilket är lika många som rekordåret 2015. Resultatet är glädjande med tanke på att Arcada nu gått in för att utveckla och profilera ingenjörsutbildningarna på nytt sätt. 

– Behovet av ingenjörer i samhället är stort och vi är glada att så här många nu slutfört examen. De nyutexaminerade har en trygg arbetskarriär att se fram emot. Att antalet utexaminerade vid Arcada stiger stadigt visar att vi erbjuder attraktiva utbildningar, satsar på pedagogiken och verkligen jobbar med studenterna i fokus, konstaterar Rosenbröijer. 

Examinanderna firades i slutet av januari med en examensceremoni som för första gången arrangerades helt virtuellt. 119 av de som utexaminerats under 2020 har en examen inom vård, 126 inom hälsa och välfärd, 49 avlade examen inom kultur och media, 59 inom energi- och materialteknologi och 154 studenter en examen inom ekonomi. 

Nygamla krafter lotsar Arcadas förtroendeorgan vidare 

Förvaltningsrådet har utsett nya ordförande och medlemmar för Yrkeshögskolan Arcadas förtroendeorgan. Det blir en klar kontinuitet i verksamheten då samtliga ordförande redan tidigare haft en koppling till högskolan. Samtidigt stärks både förvaltningsrådet och högskolans styrelse med nya krafter.

Kategori: Nyheter

Möten med riktiga klienter ger arbetslivserfarenhet under studierna 

Att träna upp praktiska färdigheter under handledning och i en trygg miljö förbereder Arcadas studenter för arbetslivet. I Arcadas labb för idrottstestning tar högskolans idrottsinstruktörer emot externa klienter och får på så sätt en inblick i hur det dagliga jobbet kan se ut.

Kategori: Hälsa och välfärd