Studentfilmer 2021

Här hittar du ett urval av de filmer som producerats på Arcada under det här året.

Om du är intresserad av att visa filmen eller komma i kontakt med studenterna bakom filmerna är du välkommen att kontakta oss på E-post: communications@arcada.fi.

Death of a Boy

Albert, en skygg 12-åring med albanska rötter, följer med sin storebror Jon till boxningsträningarna. Våldet hänger i luften och Albert blir tvungen att möta sina rädslor. Han bestämmer sig för att gå ner i djupet för att komma ut ur sitt sköra skal.

Brodern och basisten

William står strandad på en tågstation, två timmar innan hans bror ska gifta sig. Han träffar Henrik som ska spela bas på bröllopsfesten, och när de tillsammans bär kontrabasen över snöiga åkrar nystas männens komplicerade relationer till brudparet upp. Ett tal ska hållas, men hur håller man tal för ett brudpar som inte borde vara tillsammans?

Lika Olika

Frilanskonstnären Ada bor tillsammans med sin pensionerade morfar. De lever väldigt olika liv vilket ofta leder till dispyter i vardagen. Lika Olika är en berättelse om livsstil och val, samtidigt som kontrasten mellan generationerna blir tydlig.

Ordlös

En rullstolsbunden äldre man som nyligen lidit av en hjärnblödning och förlorat förmågan att prata bevittnar ett våldsamt brott medan hans vårdare lämnat honom ensam.

Sjöbusen

Journalisten Matti Larsson ska intervjua den numera bortglömda konstnären Hilma de Kooning, men märker snabbt att mötet inte var det han förväntade sig. Istället får han upp ögonen för en insiktsfull och pestsjuk man som verkar bo på Hilmas ovanvåning.

Elokapina: 10 dagar för framtiden

Under september år 2021 påbörjar miljörörelsen Elokapina en demonstration i centrala Helsingfors. Under tio dagar får vi följa klimataktivisten Aurora Blomberg och hennes vängrupp i deras kamp för jordens framtid. Men vad är det som driver Aurora till att sitta på gatan och utföra civil olydnad? Och kommer demonstrationen leda till de samhällsförändringar som Elokapina vill?

Vägen till Borgå

Hur skulle vi ta oss från stad till stad om vi plötsligt stod utan moderna färdmedel. Matilda bestämmer sig för att sätta tankeexperimentet i verket och ger sig ut på en femtio kilometer lång promenad från Helsingfors till Borgå. Kommer hon att klara det, och till vilket pris?