Anvisningar för det nationella yrkeshögskoleprovet 23-25.6 publicerade

Publicerad: 11.06.2020 / Nyheter

Nu hittar du som fått kallelse att delta i det andra skedet av det nationella yrkeshögskoleprovet på Arcada samlad information om våra praktiska arrangemang på den här sidan. Läs informationen där noga. 

Urvalsproven till yrkeshögskolorna arrangeras i år i två steg. Det första skedet av provet arrangerades 4.6.2020 som ett digitalt prov på distans. De sökande med högst poäng i det första skedet kallas till det andra skedet av provet som arrangeras 23–25.6.2020 på yrkeshögskolornas campus på olika håll i landet. Vi på Arcada gör vårt yttersta för både de sökandes och personalens säkerhet för att alla ska kunna delta tryggt. För att minimera risken för smittspridning iakttar vi god handhygien och genomför provet i mindre grupper. Läs mer här.

Möten med riktiga klienter ger arbetslivserfarenhet under studierna 

Att träna upp praktiska färdigheter under handledning och i en trygg miljö förbereder Arcadas studenter för arbetslivet. I Arcadas labb för idrottstestning tar högskolans idrottsinstruktörer emot externa klienter och får på så sätt en inblick i hur det dagliga jobbet kan se ut.

Kategori: Hälsa och välfärd

Arcadas sjukskötarutbildning får högst betyg i Finland 

Utbildningen till sjukskötare på Arcada är bäst i landet i en jämförelse mellan de finländska yrkeshögskolorna. Det här visar AVOP-enkäten 2023, en responsenkät för yrkeshögskolestudenter i slutskedet av studierna.

Kategori: Pressmeddelande