Laget Hermes etta i sjöfartstävlingen Intelligence Hunt

Publicerad: 13.06.2019 / Nyheter

Månader av problemlösning lönade sig för Arcadastudenten Chia Palkonen och hennes lag Hermes. Nu får de titulera sig som vinnare av Intelligence Hunt 2019.

Den 7 juni deltog Arcadastudenten Chia Palkonen i Intelligence Hunt, en tävling som fokuserar på aktuella frågor inom sjöfartsindustrin. Hem till Finland kommer Palkonen med en sak till i bagaget: en vinst.

– Det fanns många fina bidrag med i tävlingen. Därför känns det extra bra att vi vann, säger Palkonen.

Laget Hermes fick i uppdrag att skapa en applikation som räknar ut det mest effektiva transportsättet baserat på tid, kostnad och koldioxidavtryck. Förutom att applikationen tar vägar och räls i beaktande, tar den också med färjor som en del av transportkedjan.

Den stora vinsten är en resa långt västerut: I oktober ska laget Hermes delta i den stora finalen i Florida.

– Det var en fin möjlighet att få delta i tävlingen i Oslo. Det känns bra nu, säger Palkonen.

Läs mer om Chia Palkonen och tävlingen här.

Nygamla krafter lotsar Arcadas förtroendeorgan vidare 

Förvaltningsrådet har utsett nya ordförande och medlemmar för Yrkeshögskolan Arcadas förtroendeorgan. Det blir en klar kontinuitet i verksamheten då samtliga ordförande redan tidigare haft en koppling till högskolan. Samtidigt stärks både förvaltningsrådet och högskolans styrelse med nya krafter.

Kategori: Nyheter

Möten med riktiga klienter ger arbetslivserfarenhet under studierna 

Att träna upp praktiska färdigheter under handledning och i en trygg miljö förbereder Arcadas studenter för arbetslivet. I Arcadas labb för idrottstestning tar högskolans idrottsinstruktörer emot externa klienter och får på så sätt en inblick i hur det dagliga jobbet kan se ut.

Kategori: Hälsa och välfärd