Arbetsmöjligheterna för tradenomer är oändliga

Publicerad: 23.03.2018 / Nyheter

Med en merkonomexamen i bagaget föll valet ganska naturligt på företagsekonomi för Gina Kurki. Tre år in i studierna har hon redan landat en arbetsplats hon vill fortsätta på efter examen. Kunniga tradenomer är eftertraktade, inte bara i Finland, utan i hela världen.

Utbildningen i företagsekonomi på Arcada utbildar för det moderna näringslivet och ger ett brett baskunnande i företagsekonomins olika delområden. Första året läser alla studenter gemensamt, sedan är det dags att välja inriktning för dina studier: marknadsföring, logistik, turism eller financial management.
- Och jag tror inte att det fanns en enda inriktning jag inte funderade på att välja, skrattar Gina och konstaterar att valet slutligen föll på financial management, vilket innebär att hon studerat stora delar av sina studier på engelska.
- Engelskan hänger med sedan det första studieåret eftersom en stor del av grundkurserna går på engelska. Jag tycker det är bra. Företagsvärlden i dag är internationell och engelskan står som krav för så gott som alla tjänster inom branschen när du söker anställning, förklarar Gina.

Som student i företagsekonomi studerar du allt från ekonomistyrning, affärslogistik, affärsmatematik till olika it-verktyg. Under det andra och tredje året fördjupar du dig inom din valda inriktning och högskolan uppmuntrar även till utbyte, en chans som Gina tog.
- Arcada har otroligt fina nätverk världen över för oss företagsekonomistudenter, och jag valde att åka ett år till Seoul i Syd-Korea och Kyung Hee University. Utbyte var något jag planerat redan länge och det var en otrolig upplevelse.

Som student inom företagsekonomi tillbringar du även flera månader på praktik i företag i Finland eller världen.
- Våra lärare är väldigt stöttande och tipsar hela tiden om arbetsmöjligheter och det är många som via sina praktikplatser får extrajobb och senare genast heltidsanställning efter examen. Det märks att Arcadas studenter är eftertraktade, och eftersom vi så fritt får välja bland kursutbudet har du möjligt att specialisera dig på det du är intresserad av, förklarar Gina.
Hon arbetar sedan två månader tillbaka på ett företag som erbjuder digitala lösningar för betalningar och stortrivs.
- Jag ser redan nu att jag gärna stannar kvar inom företaget även efter examen. I dag jobbar jag med kundtjänst, men tycker även löneräkning eller bokföring skulle vara intressant att pröva på i framtiden. Möjligheterna för kunniga tradenomer är verkligen oändliga.

Läs mer om utbildningen i företagsekonomi här.
Ansökan sker via studieinfo.fi 14-28.3.2018. Extern länk
Läs mer om antagningen här.

Nygamla krafter lotsar Arcadas förtroendeorgan vidare 

Förvaltningsrådet har utsett nya ordförande och medlemmar för Yrkeshögskolan Arcadas förtroendeorgan. Det blir en klar kontinuitet i verksamheten då samtliga ordförande redan tidigare haft en koppling till högskolan. Samtidigt stärks både förvaltningsrådet och högskolans styrelse med nya krafter.

Kategori: Nyheter

Möten med riktiga klienter ger arbetslivserfarenhet under studierna 

Att träna upp praktiska färdigheter under handledning och i en trygg miljö förbereder Arcadas studenter för arbetslivet. I Arcadas labb för idrottstestning tar högskolans idrottsinstruktörer emot externa klienter och får på så sätt en inblick i hur det dagliga jobbet kan se ut.

Kategori: Hälsa och välfärd