It ger möjligheter inför framtiden

Publicerad: 14.03.2018 / Nyheter

När Kim French utexamineras om ett år kommer han att vara eftertraktad i arbetslivet.
- Den stora bristen på kunnig IT-personal är något som vi märkt av redan under studietiden, konstaterar Kim. På Arcada utbildas framtidens ingenjörer med bred baskunskap som ger goda möjligheter inför framtiden.

Arcadas utbildning i informationsteknik har informationsanalys som inriktning.
- Vi arbetar mycket med att visualisera informationsflöden och använder oss av analytik för att förbättra webbplatser och genom detta hela företagsverksamheten, berättar Kim French.
När han funderade över studieplats efter gymnasiet hade han två saker klart för sig: studierna skulle vara breda och öppna dörrar i arbetslivet.
- Som studieort ville jag även välja Helsingfors och har inte ångrat mitt val. Att studierna är breda gör att du sedan har möjlighet att rikta in dig på det som är intressant för dig, och just nu känner jag att jag vill jobba mer med webbutveckling när jag utexamineras.

Arcadas blivande it-ingenjörer lär sig grunderna i programmering och kan arbeta som både som front end- och back end developers, inom it-support eller med informationsanalys när de utexamineras. I studierna ingår även bl.a. CMS, molntjänster, datasäkerhet och datavetenskap.
- Samtidigt är denna bransch sådan att man alltid måste hålla sig up to date med ny teknik. Allt går hela tiden framåt i rasande fart och det gäller att inte själv sitta stilla utan följa med utvecklingen, konstaterar Kim.

Motivation är även den viktigaste ingrediensen i studierna.
- Vår klass kommer från olika bakgrunder. Vissa har en datanomexamen i bagaget, själv kom jag från gymnasiet och hade ett intresse men kunde inte så mycket inom programmering ännu. Här bidrar vi alla med något och har blivit ett sammansvetsat gäng som kan samarbeta och samverka.
- Och i framtiden är arbetsmöjligheterna oändliga. It branchen är definitivt på framfart i Finland och i världen.

Läs mer om utbildningen i informationsteknik här.
Ansökan till Arcadas utbildning i informationsteknik sker via studieinfo.fi 14-28.3.2018. Extern länk
Antagningsinformation hittar du här.

Nygamla krafter lotsar Arcadas förtroendeorgan vidare 

Förvaltningsrådet har utsett nya ordförande och medlemmar för Yrkeshögskolan Arcadas förtroendeorgan. Det blir en klar kontinuitet i verksamheten då samtliga ordförande redan tidigare haft en koppling till högskolan. Samtidigt stärks både förvaltningsrådet och högskolans styrelse med nya krafter.

Kategori: Nyheter

Möten med riktiga klienter ger arbetslivserfarenhet under studierna 

Att träna upp praktiska färdigheter under handledning och i en trygg miljö förbereder Arcadas studenter för arbetslivet. I Arcadas labb för idrottstestning tar högskolans idrottsinstruktörer emot externa klienter och får på så sätt en inblick i hur det dagliga jobbet kan se ut.

Kategori: Hälsa och välfärd