Vår praktik på Karriärcentret

Publicerad: 31.03.2023 / Karriärcentret

Vi är två mediastuderande från Prakticum som heter Ellen Blomqvist och Sara Markkanen och vi har nu ända sen slutet av oktober varit på praktik torsdagar och fredagar på Karriärcenter Arabia.

Vi är på vårt tredje och sista år, våra studier är mångsidiga men handlar mycket om visuell media som foto och video produktion. Vi var glada när vi fick höra om möjligheten att komma till Karriärcentret på praktik eftersom det kan vara svårt att hitta och vara i kontakt med praktikplatser.

När vi började vår praktik visste vi bara att man kunde få vägledning med t.ex. studierna på Karriärcentret men under tiden vi har varit där så har vi fått en bättre bild av vad de jobbar med och vad man kan få hjälp med. De hjälper bland annat med att få fram en bra cv med dig och om man funderar på att söka jobb eller ansöka/byta skola, de hjälper med dina nästa steg.

I skolan har vi fått lära oss mycket men att på egen hand få använda oss av det vi lärt oss på praktiken har varit roligt. Vi har bland annat fått ordna cv fotograferingar vilket har varit en ny upplevelse eftersom de är inte bara våra klasskompisar, som man är vana vid att fota. Vi har även fått öva lite den sociala delen under fotograferande med alla man fått träffa.

Andra uppgifter vi också har haft är t.ex. att försöka fylla på bildbanken och hjälpt till då de har behövt filmas. Våra bilder har publicerats mest på sociala medier men några av våra bilder har också publicerats på Nordic Network for Adult Learning. Vi ska också under vår praktik planera och utföra några yrkesprov.

Oftast hittar man oss varje vecka på samma soffa där vi sitter och jobbar vidare med vad vi har på gång just då. Vi tycker att det är intressant att man nästan varje dag vi är där får se och träffa nya människor. Vissa dagar kan vara lite lugnare då ingen har någon vägledning för dagen men andra dagar kan de vara flera vägledningar efter varandra. Oftast så har de som kommer hit bokat tid för att få hjälp men ibland så kommer det också drop ins.

Vi var positivt överraskade över att det inte bara var Arcada studerande som sökte vägledning. Det är bra att även andra har hittat och tar användning av den hjälpen man får i Karriärcentret. Handledning finns tillgängligt på svenska, engelska och ryska. Alla de som jobbar på Karriärcentret är trevliga och brukar ta reda på svar på de frågor som de inte kan svara direkt på. Under den tiden vi har varit där har allt har
gått smidigt, vi har inte haft något problem utan vi har trivts bra där och kommer fortsätta vår praktik ända till slutet av april.

Vår praktik på Karriärcentret

Vi är två mediastuderande från Prakticum som heter Ellen Blomqvist och Sara Markkanen och vi har nu ända sen slutet av oktober varit på praktik torsdagar och fredagar på Karriärcenter Arabia.

Kategori: Karriärcentret

Träffa oss på Helsingfors centrumbibliotek Ode

Är du intresserad av högskoleutbildning och framtida karriärmöjligheter? Kom för att hälsa på Karriärcenter Arabias studie- och karriärvägledare och hör mer om våra tjänster.

Kategori: Karriärcentret