Jane och Aatos Erkkos stiftelse donerar 1 000 000 euro till Arcada

Publicerad: 09.01.2019 /

Jane och Aatos Erkkos stiftelse vill med donationen stöda den utbildning  Yrkeshögskolan Arcada erbjuder. Donationen gjordes inom ramen för Arcadas medelsinsamlingskampanj Morgondagens hjältar – Made by Arcada.

Jane och Aatos Erkkos Stiftelses styrelse ser donationen som en investering i livskraftig forskning och utbildning.

- Sitftelsen uppskattar stort Arcadas utbildning och ser att donationen i kombination med statens motfinansiering stöder högskolan i dess viktiga uppdrag, säger Marja Leskinen, ombud för Jane och Aatos Erkkos stiftelse.

Donationen är ett tecken på uppskattning för den Arcadas verksamhet.

- Jag vill rikta mitt varmaste tack till Jane och Aatos Erkkos stiftelse för den generösa donationen. Den här gåvan kommer att förvaltas med omsorg för bästa möjliga avkastning i form av forskning som utvecklar vår utbildning och gynnar samhället på bred front, säger prorektor Henrika Franck som ansvarar för forskning och innovation vid Arcada.

Fundraisingkampanjen Morgondagens hjältar pågick till 31.12.2018 och sammanlagt. De insamlade medlen används för att stärka Arcadas grundkapital.

Nygamla krafter lotsar Arcadas förtroendeorgan vidare 

Förvaltningsrådet har utsett nya ordförande och medlemmar för Yrkeshögskolan Arcadas förtroendeorgan. Det blir en klar kontinuitet i verksamheten då samtliga ordförande redan tidigare haft en koppling till högskolan. Samtidigt stärks både förvaltningsrådet och högskolans styrelse med nya krafter.

Kategori: Nyheter

Möten med riktiga klienter ger arbetslivserfarenhet under studierna 

Att träna upp praktiska färdigheter under handledning och i en trygg miljö förbereder Arcadas studenter för arbetslivet. I Arcadas labb för idrottstestning tar högskolans idrottsinstruktörer emot externa klienter och får på så sätt en inblick i hur det dagliga jobbet kan se ut.

Kategori: Hälsa och välfärd