Studentfilmer 2022

Här hittar du ett urval av de filmer som producerats på Arcada under det här året.

Om du är intresserad av att visa filmen eller komma i kontakt med studenterna bakom filmerna är du välkommen att kontakta oss på E-post: communications@arcada.fi.

Sellout

Axel är en etablerad kriminalförfattare som kämpar med kreativiteten. Under arbetet på den tionde romanen i hans serie konfronteras han av protagonisten i böckerna, kriminalinspektör Kylander, som kräver förändringar i berättelsen.

Fiskarens vän

Kortfilmen Fiskarens Vän är en sympatisk men mörk dramafilm om ensamhet, alkoholism och toxisk maskulinitet. Benkku är nedstämd och behandlar detta med flaskan och arbete, men när han kombinerar dessa åker han hastigt fast av sin chef, Martti. Vart tar han vägen när han sedan lämnar det enda stället där han känner sig som hemma?

Ur askan under veden

En ung kvinna kämpar med att ta hand om sig själv och sin katt i en stuga ute på landet, medan hennes pappa kritiserar allt hon gör. Efter ett besök av sin oroade mamma, tvingas hon bevisa för sina föräldrar att hon klarar sig utan hjälp. Fast hon i verkligheten inte nödvändigtvis gör det.

Skuggmänniskor

Skuggmänniskor är en kortfilm om Pinja som blir lämnad av sin partner och börjar en resa till självacceptans.

Circle of Trees

Det var en gång ett gammalt ståtligt träd. Han var ett träd som de andra träden i skogen såg upp till. Men en dag kom skogsmaskinen och sågade ner det distinkta trädet. Då skedde en stor reinkarnation. Hans naturnära karaktär ändrades till en torr, paffig pizzaförpackning. En cirkulär förändring.

Henrik under ytan

Henrik är en framgångsrik parasimmare som har kvalat till flera internationella tävlingar. I kortdokumentären berättar han om sitt förhållande till vattnet och om sina framtidsdrömmar.