Studentfilmer 2020

Här hittar du ett urval av de filmer som producerats på Arcada under det här året.

Om du är intresserad av att visa filmen eller komma i kontakt med studenterna bakom filmerna är du välkommen att kontakta oss på E-post: communications@arcada.fi.

Anonyma kärleksarbetare

Iris är utmattad av att ta allt praktiskt och emotionellt ansvar i sin relation. Hon kommer i kontakt med en mystisk stödgrupp som introducerar henne till en tveksam metod. Men att genomföra metoden visar sig vara svårare än hon hade tänkt sig.

Jeppis minns

Den 22 november 1999 exploderade en bomb i centrum av Jakobstad. Ingen visste varför och frågorna var många. Den vanligtvis lugna österbottniska småstaden blev rejält omskakad. Jeppis Minns är en dokumenterad resa till Jakobstad, där man får ta del av invånarnas berättelser, minnen och trauman som fortfarande lever kvar över 20 år senare.

Käldöfärjan

En titt på skärgårdslivet i Nagu, och hur färjan mellan Nagu och den lilla ön Käldö fungerar som knytpunkt för människor som använder den. I filmen tar vi del av tre personers vardag under en dag, och får se hur olika människor med olika berättelser alla kan kopplas ihop genom en gemensam nämnare: färjan.