Arcada inför rabatt på läsårsavgiften för sökande som antas på basis av OMPT-provet

Publicerad: 30.11.2023 / Rekrytering

I antagningen 2024 till de engelskspråkiga bachelorutbildningarna International Business och Mechanical and Sustainable Engineering tar Arcada i bruk det nederländska OMPT-provet som urvalsmetod. Betalningsskyldiga som antas genom OMPT får rabatt på den första läsårsavgiften.

Den sökande betalar själv kostnaden för OMPT. Högskolan har beslutat att alla betalningsskyldiga sökande som antas på basis av OMPT får en rabatt på sin avgift för första läsåret som motsvarar kostnaden för ett provförsök. I antagningen 2024 uppgår kostnaden, och därmed rabatten, till 220 euro. Arcada kontrollerar varje år kostnaderna med OMPT Extern länk.

Arcada använder sig av OMPT-A (International Business) och OMPT-G (Mechanical and Sustainable Engineering). Om en sökande har avlagt både OMPT-A och OMPT-G ersätts inte båda kostnaderna, utan endast den kostnad som gäller den studieplats hen tar emot.

Endast de som tagit emot sin studieplats ersätts. Icke-betalningsskyldiga sökande ersätts inte för kostnaderna för OMPT. Likaså ersätts inte sökande som får fullt stipendium.

Mer information:

Arcadas antagningsservice
E-post: E-post: antagningsservice@arcada.fi