Arcada firar 10 år i Green Office 

Publicerad: 03.06.2021 / Nyheter

Ett konkret resultat av Arcadas arbete för hållbarhet är WWF:s Green Office-certifiering som högskolan beviljades redan år 2011. Tio år senare fortsätter arbetet för ökad ekoeffektivitet med årlig uppföljning.  

Green Office är ett konkret miljöprogram med målet att minska företags och kontors ekologiska fotspår och koldioxidutsläpp med förbättrad ekoeffektivitet som långtidsmål. Som en del av Green Office strävar Arcada efter att öka miljömedvetenheten bland studenterna och personalen genom att integrera principer om hållbar utveckling i utbildning, forskning och i vardagen på campus. 

Som ett led i arbetet har Arcada aktivt satsat på att minska förbrukningen av energi, vatten, el och papper. Exempelvis har högskolans papperskonsumtion minskat med närmare 75 procent sedan 2015. År 2017 installerades på högskolans tak 476 solpaneler som står för en tiondel av Arcadas årliga energiförbrukning.  

– Green Office är bara en del av vårt arbete för hållbar utveckling men en bra möjlighet att synliggöra vad vi gör konkret. Verksamheten är ett led i högskolans strategi om hållbarhet med strävan efter att vara koldioxidneutrala 2030, säger Ceti Hasselman, campusvärd vid Arcada och ordförande för högskolans Green Office-team. 

Under de senaste tio åren har Arcadas Green Office-team genomfört många kampanjer och evenemang för studenter och personal med fokus på återvinning, matsvinn och andra hållbara val. Målsättningar för i år är bland annat att synliggöra Gren Office-verksamheten och utveckla avfallssorteringen ytterligare. 

– Det är viktigt att vi involverar studenterna i Green Office-verksamheten och viktigare än någonsin att vi satsar på hållbara alternativ. Att hållbar utveckling nu konkretiseras i utbildningarna genom Arcadas nya studieplaner är också ett stort steg i rätt riktning. Green Office handlar om både stora och små gärningar i vardagen, säger Hasselman.

Möten med riktiga klienter ger arbetslivserfarenhet under studierna 

Att träna upp praktiska färdigheter under handledning och i en trygg miljö förbereder Arcadas studenter för arbetslivet. I Arcadas labb för idrottstestning tar högskolans idrottsinstruktörer emot externa klienter och får på så sätt en inblick i hur det dagliga jobbet kan se ut.

Kategori: Hälsa och välfärd

Arcadas sjukskötarutbildning får högst betyg i Finland 

Utbildningen till sjukskötare på Arcada är bäst i landet i en jämförelse mellan de finländska yrkeshögskolorna. Det här visar AVOP-enkäten 2023, en responsenkät för yrkeshögskolestudenter i slutskedet av studierna.

Kategori: Pressmeddelande