Flera yrkeshögskolor flaggar för Pride

Publicerad: 24.06.2019 / Nyheter

Yrkeshögskolan Arcada är en av flera yrkeshögskolor som uppmärksammar jämlikhet och mångfald under prideveckan. Bland annat hissas regnbågsflaggan på campus i Arabiastranden.

Prideveckan i Helsingfors pågår 24.6-30.6 och lyfter fram lika rättigheter för alla oberoende sexuell läggning, könsidentitet eller könsuttryck.

Flera yrkeshögskolor hissar prideflaggan på sina campusområden samt uppmärksammar prideveckan på olika sätt i sin kommunikation och på sociala medier.

Jämlikhet är en viktig del av Arcadas värdegrund och högskolan arbetar kontinuerligt för öppenhet, tolerans och ansvar. Högskolan har bland annat en plan för jämställdhet och likabehandling som omfattar både studenter och personal. Planen innehåller tydliga direktiv för principer, verksamhetsmodeller och målsättningar. Arcadas plan för jämställdhet och likabehandling för 2019 – 2021 finns här Extern länk.

Genom att delta i prideveckan vill Arcada understryka att ett hållbart och öppet samhälle innebär samma rättigheter och möjligheter för alla. Förutom Arcada hissas Pride-flaggan även av Diak, Metropolia, Hamk, Laurea, Humak, Seamk och Lapin AMK.

Prideveckan kulminerar i den stora paraden på lördag 29.6. Ifjol deltog över 100 000 personer. Här Extern länk hittar du mer information om programmet under Helsinki Pride.

Nygamla krafter lotsar Arcadas förtroendeorgan vidare 

Förvaltningsrådet har utsett nya ordförande och medlemmar för Yrkeshögskolan Arcadas förtroendeorgan. Det blir en klar kontinuitet i verksamheten då samtliga ordförande redan tidigare haft en koppling till högskolan. Samtidigt stärks både förvaltningsrådet och högskolans styrelse med nya krafter.

Kategori: Nyheter

Möten med riktiga klienter ger arbetslivserfarenhet under studierna 

Att träna upp praktiska färdigheter under handledning och i en trygg miljö förbereder Arcadas studenter för arbetslivet. I Arcadas labb för idrottstestning tar högskolans idrottsinstruktörer emot externa klienter och får på så sätt en inblick i hur det dagliga jobbet kan se ut.

Kategori: Hälsa och välfärd