Arcada tog i bruk moderna verktyg inom logistikundervisningen

Publicerad: 03.04.2018 / Nyheter

Under våren har Arcadas studenter i företagsekonomi fått ytterligare förankring i arbetslivet när man inom kursen Logistikens informationssystem samarbetat med Korsholmsföretaget Nextlog och deras logistikprogram LogiControl. Genom simuleringar har studenterna fått praktiskt fått pröva på hela logistikkedjan från planering till kund.

- Det handlar om en Saas-baserad (Software-as-a-service) applikation som gett våra studenter som inriktar sig på logistik en allt bättre förståelse för logistikkedjan, förklarar Jan Nyberg, lärare i informationssystem. Han tog själv kontakt med företaget för att föreslå ett samarbete.

Med hjälp av LogiControl kan man effektivera transportplaneringen, optimera resursanvändningen, minska kostnaderna och onödigt pappersarbete samt bättre betjäna kunder.
- För Arcada är det viktigt att kunna erbjuda våra studenter den senaste kunskapen och tekniken som används ute på fältet. Med hjälp av programmet har studenterna bland annat simulerat transporter, beräknat kostnader och tillägg, följt rutter på kartor, varit i kontakt med chaufförer via en app, och slutligen kunnat öva faktureringen av kunden, konstaterar Nyberg.

Även för studenterna har användningen av det nya verktyget gett ett mervärde.
- Genom att vi praktiskt fått simulera olika exempel upplever jag själv att jag fått djupare vetskap om hur datoriserade program fungerar, förklarar Nanna Råman, som studerar logistik på Arcada för tredje året.
 

Habilitering en naturlig pusselbit i barnets vardag

Sexåriga Lina visar fram applikationen med övningarna hon gjorde under gårdagens talterapi för sin assistent i förskolan. Under talterapin spelades ett videoklipp in för att visa hur Lina tränar sin kommunikation. Nu kan Lina tillsammans med sin assistent utföra samma övningar på förskolan och på så sätt ytterligare stärkas i sin kommunikationsträning.

Kategori: Medelinsamling