Arcada tog i bruk moderna verktyg inom logistikundervisningen

Arcada tog i bruk moderna verktyg inom logistikundervisningen

Publicerad: 03.04.2018 / Nyheter

Under våren har Arcadas studenter i företagsekonomi fått ytterligare förankring i arbetslivet när man inom kursen Logistikens informationssystem samarbetat med Korsholmsföretaget Nextlog och deras logistikprogram LogiControl. Genom simuleringar har studenterna fått praktiskt fått pröva på hela logistikkedjan från planering till kund.

- Det handlar om en Saas-baserad (Software-as-a-service) applikation som gett våra studenter som inriktar sig på logistik en allt bättre förståelse för logistikkedjan, förklarar Jan Nyberg, lärare i informationssystem. Han tog själv kontakt med företaget för att föreslå ett samarbete.

Med hjälp av LogiControl kan man effektivera transportplaneringen, optimera resursanvändningen, minska kostnaderna och onödigt pappersarbete samt bättre betjäna kunder. - För Arcada är det viktigt att kunna erbjuda våra studenter den senaste kunskapen och tekniken som används ute på fältet. Med hjälp av programmet har studenterna bland annat simulerat transporter, beräknat kostnader och tillägg, följt rutter på kartor, varit i kontakt med chaufförer via en app, och slutligen kunnat öva faktureringen av kunden, konstaterar Nyberg. Även för studenterna har användningen av det nya verktyget gett ett mervärde. - Genom att vi praktiskt fått simulera olika exempel upplever jag själv att jag fått djupare vetskap om hur datoriserade program fungerar, förklarar Nanna Råman, som studerar logistik på Arcada för tredje året.  

DIGIMANU2 – Digital utveckling av Arcadas ingenjörsutrymmen

DIGIMANU2 – Digital utveckling av Arcadas ingenjörsutrymmen

I det första DIGIMANU projektet utredde vi utvecklingsmöjligheterna av Arcadas ingenjörsutrymmen. Vi skapade 360° bilder av produktionslabbet och kemilabbet som kunde ”besökas” med hjälp av VR-glasögon, mobiltelefon eller datorns webbläsare.

Kategori: Blogg

Känn igen och motverka fake news

Känn igen och motverka fake news

Under Donald Trumps tid som president i USA populariserades begreppet ”fake news”, dvs falska nyheter. Trump själv använde ofta begreppet ”falska nyheter” för att förringa sådan information som var ofördelaktig för honom själv.

Kategori: Blogg

Vem köper mat på nätet i framtiden?

Vem köper mat på nätet i framtiden?

Köp av mat på Internet har ökat avsevärt under Corona-pandemin. Dock är det vissa konsumentgrupper som gör mera köp på nätet än andra.

Kategori: Blogg