Arcada tog i bruk moderna verktyg inom logistikundervisningen

Publicerad: 03.04.2018 / Nyheter

Under våren har Arcadas studenter i företagsekonomi fått ytterligare förankring i arbetslivet när man inom kursen Logistikens informationssystem samarbetat med Korsholmsföretaget Nextlog och deras logistikprogram LogiControl. Genom simuleringar har studenterna fått praktiskt fått pröva på hela logistikkedjan från planering till kund.

- Det handlar om en Saas-baserad (Software-as-a-service) applikation som gett våra studenter som inriktar sig på logistik en allt bättre förståelse för logistikkedjan, förklarar Jan Nyberg, lärare i informationssystem. Han tog själv kontakt med företaget för att föreslå ett samarbete.

Med hjälp av LogiControl kan man effektivera transportplaneringen, optimera resursanvändningen, minska kostnaderna och onödigt pappersarbete samt bättre betjäna kunder.
- För Arcada är det viktigt att kunna erbjuda våra studenter den senaste kunskapen och tekniken som används ute på fältet. Med hjälp av programmet har studenterna bland annat simulerat transporter, beräknat kostnader och tillägg, följt rutter på kartor, varit i kontakt med chaufförer via en app, och slutligen kunnat öva faktureringen av kunden, konstaterar Nyberg.

Även för studenterna har användningen av det nya verktyget gett ett mervärde.
- Genom att vi praktiskt fått simulera olika exempel upplever jag själv att jag fått djupare vetskap om hur datoriserade program fungerar, förklarar Nanna Råman, som studerar logistik på Arcada för tredje året.
 

Möten med riktiga klienter ger arbetslivserfarenhet under studierna 

Att träna upp praktiska färdigheter under handledning och i en trygg miljö förbereder Arcadas studenter för arbetslivet. I Arcadas labb för idrottstestning tar högskolans idrottsinstruktörer emot externa klienter och får på så sätt en inblick i hur det dagliga jobbet kan se ut.

Kategori: Hälsa och välfärd

Arcadas sjukskötarutbildning får högst betyg i Finland 

Utbildningen till sjukskötare på Arcada är bäst i landet i en jämförelse mellan de finländska yrkeshögskolorna. Det här visar AVOP-enkäten 2023, en responsenkät för yrkeshögskolestudenter i slutskedet av studierna.

Kategori: Pressmeddelande