Arcada och SeaFocus inleder officiellt partnerskap

Publicerad: 29.01.2018 / Nyheter

Ifjol deltog några studenter från Arcadas utbildningsprogram i Materials Processing Technology och International Business i tävlingen Intelligence Hunt som ordnades av SeaFocus. Nu ska samarbetet breddas och fördjupas i och med att Arcada är en av SeaFocus akademiska partner. Syftet med partnerskapet är att Arcada ska hjälpa SeaFocus att vidareutveckla konceptet Intelligence Hunt och att hitta de bästa resurserna för företagen som deltar i tävlingen genom att sprida information om projektet till sina studenter.



SeaFocus är sjöfartsbranchens ledande näringslivsplattform för tjänster och projekt som fokuserar på utvecklingen av sjöfartsindustrin.



Intelligence Hunt® är SeaFocus project för att lyfta upp sjöfartsbranschen som en attraktiv arbetsgivare för högskolestudenter samtidigt som det förser branschen med pinfärsk kunskap och nytänkande.



Läs gärna mer på seafocus.fi Extern länk

Ansökan till #IntelligenceHunt3 är öppen!

#IntelligenceHunt sammanför företag och högskolor genom att studenterna jobbar med riktiga företagscase för att upptäcka nya och innovativa lösningar. SeaFocus välkomnar studenter från olika utbildningsprogram att delta i tävlingen. Företagscasen handlar om olika affärsområden, både sjöfart och områden relaterade till sjöfartsindustrin.



Temat för #IntelligenceHunt3 är “IIoT and Sustainable Shipping - Cross Industry Learning Curve” och fokuserar på logistik, automatisering, anslutningar och smarta hamnfunktioner.



#IntelligenceHunt3 finalen ordnas 12.6.2018 i Göteborg i Sverige. Studenter kan anmäla Extern länk sig till tävlingen fram till 25.2.2018.

Du kan följa SeaFocus på Twitter @intelligentmaritime och Facebook Extern länk.



För mer information, vänligen kontakta Arcadas överlärare (Energi och materialteknologi)

FD Mirja Andersson

Tel: +358 40 358 81 33

E-post: mirja.andersson@arcada.fi

Möten med riktiga klienter ger arbetslivserfarenhet under studierna 

Att träna upp praktiska färdigheter under handledning och i en trygg miljö förbereder Arcadas studenter för arbetslivet. I Arcadas labb för idrottstestning tar högskolans idrottsinstruktörer emot externa klienter och får på så sätt en inblick i hur det dagliga jobbet kan se ut.

Kategori: Hälsa och välfärd

Arcadas sjukskötarutbildning får högst betyg i Finland 

Utbildningen till sjukskötare på Arcada är bäst i landet i en jämförelse mellan de finländska yrkeshögskolorna. Det här visar AVOP-enkäten 2023, en responsenkät för yrkeshögskolestudenter i slutskedet av studierna.

Kategori: Pressmeddelande