Arcadas introkurser förbereder dig inför högskolestudier

Publicerad: 05.04.2017 / Nyheter

Vill du få ett smakprov på Arcadas utbildningsutbud och förbättra dina chanser inför vårens urvalsprov? I maj erbjuder vi två introkurser, en i matematik och en i anatomi och fysiologi. Kurserna ordnas av Arcada Fortbildning och kostar 120 euro + moms.

Introkursen i anatomi och fysiologi ordnas 9.5-12.5.2017 kl. 9.15-14.00. och består av närstudier och självstudier. Kursen riktar sig i första hand till dig som söker till utbildningen förstavårdare, fysioterapeut, sjukskötare, hälsovårdare, barnmorska eller idrottsinstruktör. Läs mer om kursen här. Extern länk

Introkursen i matematik ordnas 15-19.5.2017 kl. 9.00–15.00 och består av närstudier och självstudier. Kursen riktar sig i första hand till dig som söker till utbildningen informationsteknik, energi- och miljöteknik eller process- och materialteknik. Läs mer om kursen här. Extern länk

Tilläggsinformation ges av Stig Blomqvist (E-post: stig.blomqvist@arcada.fi) och Marika Blomster (E-post: marika.blomster@arcada.fi) vid Arcada Fortbildning.

Nygamla krafter lotsar Arcadas förtroendeorgan vidare 

Förvaltningsrådet har utsett nya ordförande och medlemmar för Yrkeshögskolan Arcadas förtroendeorgan. Det blir en klar kontinuitet i verksamheten då samtliga ordförande redan tidigare haft en koppling till högskolan. Samtidigt stärks både förvaltningsrådet och högskolans styrelse med nya krafter.

Kategori: Nyheter

Möten med riktiga klienter ger arbetslivserfarenhet under studierna 

Att träna upp praktiska färdigheter under handledning och i en trygg miljö förbereder Arcadas studenter för arbetslivet. I Arcadas labb för idrottstestning tar högskolans idrottsinstruktörer emot externa klienter och får på så sätt en inblick i hur det dagliga jobbet kan se ut.

Kategori: Hälsa och välfärd