Arcadafilmer visas på Yle Arenan

Publicerad: 22.12.2020 /

Fyra kortfilmer färdigställda av Arcadas mediastudenter visas på Yle Arenan.

Under det senaste året har högskolan arbetat aktivt för att få igång samarbeten med olika distributörer i avsikt att ge möjligheten till synlighet för studenterna och deras produktioner. Att studentproduktioner visas på Yles plattform är ett resultat av de ansträngningarna.

- Det här är en väsentlig kvalitetsförbättring för vår utbildning som genast ger genomslag bland våra studenter. De märker att de inte längre bara skapar för sig själva utan får och tvingas reagera på att en publik verkligen kan ha chansen att ta del av deras verk, säger Fred Nordström, ansvarig för utbildningen i film och media.

Samarbetet öppnar också upp för andra möjligheter till fortsatt samverkan mellan utbildningen och massmedia.

Filmerna som nu kan ses på Arenan är:

Anonyma kärleksarbetare Extern länk (fiktion), regi Sofie Häkkinen.

Havet framåt bär Extern länk (dokumentär), regi Kenneth Mattila.

Lär dej svenska, konstnär! Extern länk (dokumentär), regi Marlon Saares.

The Barber Extern länk (fiktion), regi Theo af Enehielm.

Nygamla krafter lotsar Arcadas förtroendeorgan vidare 

Förvaltningsrådet har utsett nya ordförande och medlemmar för Yrkeshögskolan Arcadas förtroendeorgan. Det blir en klar kontinuitet i verksamheten då samtliga ordförande redan tidigare haft en koppling till högskolan. Samtidigt stärks både förvaltningsrådet och högskolans styrelse med nya krafter.

Kategori: Nyheter

Möten med riktiga klienter ger arbetslivserfarenhet under studierna 

Att träna upp praktiska färdigheter under handledning och i en trygg miljö förbereder Arcadas studenter för arbetslivet. I Arcadas labb för idrottstestning tar högskolans idrottsinstruktörer emot externa klienter och får på så sätt en inblick i hur det dagliga jobbet kan se ut.

Kategori: Hälsa och välfärd