Ny rekommendation om munskydd vid Arcada

Publicerad: 02.10.2020 /

Institutet för hälsa och välfärd har 24.9 uppdaterat sin rekommendation om användningen av munskydd. Den uppdaterade rekommendationen omfattar också högskolor under epidemins så kallade upptrappningsfas. 

Helsingfors befinner sig enligt HUS redan i epidemins upptrappningsfas och av den orsaken rekommenderar Arcada från och med fredagen den 25 september att personal, studenter, gäster och besökare använder munskydd då de rör sig på campus i alla situationer då det är möjligt. Genom att alla som befinner sig på campus använder mask och endast tar av den i situationer då det är nödvändigt och tryggt, kan högskolan fortsätta verksamheten på campus. 

Den viktigaste säkerhetsåtgärden är fortfarande att alla som besöker campus håller ett tillräckligt säkerhetsavstånd och kommer ihåg att tvätta händerna, men en korrekt användning av munskydd minskar risken för smittspridning. 

Läs mera om den uppdaterade rekommendationen och hur man använder munskydd på rätt sätt.  Extern länk

Möten med riktiga klienter ger arbetslivserfarenhet under studierna 

Att träna upp praktiska färdigheter under handledning och i en trygg miljö förbereder Arcadas studenter för arbetslivet. I Arcadas labb för idrottstestning tar högskolans idrottsinstruktörer emot externa klienter och får på så sätt en inblick i hur det dagliga jobbet kan se ut.

Kategori: Hälsa och välfärd

Arcadas sjukskötarutbildning får högst betyg i Finland 

Utbildningen till sjukskötare på Arcada är bäst i landet i en jämförelse mellan de finländska yrkeshögskolorna. Det här visar AVOP-enkäten 2023, en responsenkät för yrkeshögskolestudenter i slutskedet av studierna.

Kategori: Pressmeddelande