Arcada i nytt samarbete för att främja framtida teknologitalanger

Publicerad: 25.04.2019 /

Arcada har inlett samarbete med MyTech-programmet som koordineras av Technology Industries of Finland (Teknologiateollisuus ry).

Det nyligen inledda samarbetet innebär att Arcadas institution för energi- och miljöteknik är med och erbjuder olika projekt för deltagare i MyTech-programmet, ett program vars syfte är att öka intresset för teknologi. 

-    Vi vill vara med och öka intresset för teknologi och samtidigt se nya talanger växa fram inom branschen, säger Mirja Andersson, prefekt vid institutionen för energi- och miljöteknik.  

I praktiken innebär samarbetet att elever från högstadier och gymnasium, inom MyTech-programmet, får komma till Arcada och ta del av aktivitetsbaserade inlärningsprojekt, inom t.ex. cirkulärekonomi och klimatförändringar. Inlärningsprojekten, som förverkligas genom samarbetet, är således en del av den mångdisciplinära fenomenbaserade undervisningen eleverna får i sina egna skolor.  

-    MyTech-nätverket utgör ett bra samarbetsekosystem inom teknologibranschen som stärker värdekedjan mellan skolor, högskolor och teknologiindustrin. 

MyTech-programmet  Extern länk

Institutionen för energi- och materialteknologi  Extern länk

Kontaktperson vid Arcada
Mirja Andersson, prefekt
mirja.andersson[a]arcada.fi
 

Nygamla krafter lotsar Arcadas förtroendeorgan vidare 

Förvaltningsrådet har utsett nya ordförande och medlemmar för Yrkeshögskolan Arcadas förtroendeorgan. Det blir en klar kontinuitet i verksamheten då samtliga ordförande redan tidigare haft en koppling till högskolan. Samtidigt stärks både förvaltningsrådet och högskolans styrelse med nya krafter.

Kategori: Nyheter

Möten med riktiga klienter ger arbetslivserfarenhet under studierna 

Att träna upp praktiska färdigheter under handledning och i en trygg miljö förbereder Arcadas studenter för arbetslivet. I Arcadas labb för idrottstestning tar högskolans idrottsinstruktörer emot externa klienter och får på så sätt en inblick i hur det dagliga jobbet kan se ut.

Kategori: Hälsa och välfärd