Arcada utexaminerade ett rekordantal under 2018

Publicerad: 18.01.2019 /

Sammanlagt 499 studenter avlade en lägre eller högre yrkeshögskoleexamen vid Arcada under 2018. Det är ett nytt rekord i antal examina under ett år. Idag 18.1 arrangeras den andra examensceremonin för dem som avlagt examen vid Arcada under 2018.

Under året som gått har sammanlagt 435 studenter avlagt en lägre yrkeshögskoleexamen och 64 avlagt en högre yrkeshögskoleexamen vid Arcada.

- Det är mycket glädjande att se så många nya alumner från Arcada. Våra siffror har stigit stadigt under några år, vilket visar att vi erbjuder attraktiva utbildningar, satsar på pedagogiken och verkligen jobbar med studenterna i fokus, säger Carl-Johan Rosenbröijer, prorektor med ansvar för examensutbildning.

Arcada har ett tätt samarbete med företag och organisationer och samtliga utbildningar för lägre yrkeshögskoleexamen har praktikperioder inbyggda i examenskraven. I praktiken innebär det att alla utexaminerade har ett gediget yrkeskunnande då de blir klara.

- Vår utmaning ligger i att många av våra studenter är så eftertraktade på arbetsmarknaden att vi verkligen får jobba för att få dem att slutföra också de sista bitarna av sin examen. Fast på sätt och vid är det ju ett positivt problem, tillägger Rosenbröijer med ett leende.

Idag erbjuder Arcada 17 utbildningar för lägre högskoleexamen och 10 utbildningar för högre högskolexamen.

Nygamla krafter lotsar Arcadas förtroendeorgan vidare 

Förvaltningsrådet har utsett nya ordförande och medlemmar för Yrkeshögskolan Arcadas förtroendeorgan. Det blir en klar kontinuitet i verksamheten då samtliga ordförande redan tidigare haft en koppling till högskolan. Samtidigt stärks både förvaltningsrådet och högskolans styrelse med nya krafter.

Kategori: Nyheter

Möten med riktiga klienter ger arbetslivserfarenhet under studierna 

Att träna upp praktiska färdigheter under handledning och i en trygg miljö förbereder Arcadas studenter för arbetslivet. I Arcadas labb för idrottstestning tar högskolans idrottsinstruktörer emot externa klienter och får på så sätt en inblick i hur det dagliga jobbet kan se ut.

Kategori: Hälsa och välfärd