Arcadas reklambanners blev unika designprodukter

Publicerad: 08.06.2017 /

Målet att vara en allt mer klimatsmart högskola har under våren fått en ny skjuts i rätt riktning när yrkeshögskolan Arcada samarbetat med det finska designföretaget Globe Hope. Numera har högskolans gamla reklammaterial fått nytt liv som väskor och penaler för att stödja hållbar utveckling.

Globe Hope är specialiserade på ekodesign och tanken att återvinna reklammaterial som tidigare använts i högskolans kampanjer väcktes under våren i ett lite annorlunda sammanhang.

- I och med att vi förnyar Arcadas webshop funderade vi även på produktsortimentet. I de diskussionerna väcktes idéen om att istället för att göra nytt använda det som tidigare varit någonting helt annat. På det här sättet föddes tanken om att återanvända våra färggranna reklambanners som tidigare prytt insidan av Arcadahuset, förklarar Arcadas campusvärd Ceti Hasselman som tog kontakt med Globe Hope.

Företaget nappade genast på idén att göra färggranna tygväskor och penaler, som även kan användas som sminkväska eller varför inte som en liten plånbok eller necessär. Alla produkter är unika och finns endast i begränsad upplaga.

– Jag är glad över initiativet och möjligheten att också kunna återanvända marknadsföringsmaterial. Det här gör att vi nu kan vi erbjuda unika produkter i Arcada Shop, konstaterar kommunikationschef Gunilla Sjöberg, som hoppas på att även i framtiden hitta liknande smarta lösningar. 

Arcadas egna, ekologiska designprodukter säljs på adressen: shop.arcada.fi Extern länk.

Nygamla krafter lotsar Arcadas förtroendeorgan vidare 

Förvaltningsrådet har utsett nya ordförande och medlemmar för Yrkeshögskolan Arcadas förtroendeorgan. Det blir en klar kontinuitet i verksamheten då samtliga ordförande redan tidigare haft en koppling till högskolan. Samtidigt stärks både förvaltningsrådet och högskolans styrelse med nya krafter.

Kategori: Nyheter

Möten med riktiga klienter ger arbetslivserfarenhet under studierna 

Att träna upp praktiska färdigheter under handledning och i en trygg miljö förbereder Arcadas studenter för arbetslivet. I Arcadas labb för idrottstestning tar högskolans idrottsinstruktörer emot externa klienter och får på så sätt en inblick i hur det dagliga jobbet kan se ut.

Kategori: Hälsa och välfärd