Liikunnanohjaaja Matias loi unelmiensa työpaikan

Liikunnanohjaaja Matias loi unelmiensa työpaikan

Julkaistu: 14.11.2017 / Alumni

Kun Amer Sports otti yhteyttä vastavalmistuneeseen Matias Anthoniin ja tiedusteli, haluaisiko tämä pitää liikuntatunteja yhtiön henkilöstölle muutaman kerran viikossa, Matias esitti oitis vastatarjouksen. Yhtiöhän voisi palkata hänet kokopäiväisesti kohentamaan henkilöstön terveyttä! Nyt Matias on työskennellyt yhtiössä valmentajana jo yli vuoden.

Matias Anthonille on aina ollut itsestään selvää, että hän haluaa työskennellä liikunnan parissa. - Liikunta on aina ollut perheessäni tärkeällä sijalla, ja olen kokeillut lapsena ja nuorena kaikkia mahdollisia lajeja. Opiskeluaikana toimin 10-vuotiaiden jalkapallovalmentajana 4–5 iltana viikossa. Valmistuttuaan vuonna 2016 Matias sai vakituisen työpaikan Elixiasta personal trainerina, joten jalkapallo sai väistyä. Muutamaa kuukautta myöhemmin hänestä tuli nuorten yleisurheiluvalmentaja HIFK:ssa. Eräänä päivänä muuan tuttava yhteyttä ja kyseli, voisiko Matias alkaa vetää kuntosali- ja ryhmäliikuntatreenejä Amer Sportsissa, jonka pääkonttori sijaitsee Helsingissä. – Yhtiö halusi panostaa enemmän henkilöstönsä hyvinvointiin tarjoamalla ryhmäliikuntaa 1–2 kertaa viikossa. Rohkaisin sitten mieleni ja kysyin, eikö yhtiö voisi saman tien palkata minua kokopäiväisesti huolehtimaan henkilöstön terveydestä.

Kokopäivätyö henkilöstön liikunnanohjaajana

Sillä tiellä ollaan edelleen. Yhteydenotosta on kulunut vuosi, ja Matias työskentelee nykyisin kaksi päivää viikossa Amer Sportin pääkonttorissa Helsingissä sekä kolme päivää viikossa yhtiön tuotantolaitoksella Vantaalla. – Työtehtävääni on helppo kuvailla: se on työntekijöiden terveyden tukeminen, Matias kertoo.

Matias vetää esimerkiksi kuntosalitreenejä ja hölkkälenkkejä. Hän ohjaa myös taukojumppaa päivittäin vuorotellen joka kerroksessa. Liikunta tapahtuu työajalla. Yhtiössä on sovittu, että henkilöstö voi varata aikaa treeneihin, kunhan työt eivät siitä kärsi. – Kokopäivätyön ansiosta voin tarkastella terveyttä kokonaisuutena. Liikunnan ohella saatamme käsitellä yhdessä esimerkiksi ruokailutottumuksia ja unta. Ne, jotka eivät halua käydä ohjatuilla ryhmätunneilla, voivat varata minulta yksityisaikoja tai pyytää vaikkapa räätälöidyn treeniohjelman. Kaikki on suunniteltu niin, että jokaisella halukkaalla on mahdollisuus osallistua, kertoo Matias. Hän toivoo, että useammat työnantajat oivaltaisivat liikunnan hyödyt henkilöstön viihtyvyyden ja jaksamisen parantamisessa. – Kyseessä on täysin uusi konsepti, jota kehitämme jatkuvasti. Yhtiöllä on lisäksi upeat tilat ja kuntosali, jota voimme käyttää.

Tärkeä osa tuotetiimiä

Matiaksesta on tullut vuoden mittaan myös tärkeä osa yhtiön tuotetiimiä. Hän testaa muun muassa kelloja ja treenisovelluksia, ennen kuin uudet tuotepäivitykset ja mallit pääsevät markkinoille. – Koska olen talon palkkalistoilla ja teen konkreettisesti saman alan työtä joka päivä, on hienoa antaa oma panoksensa muutenkin kuin vetämällä treenejä. On sitä paitsi hauskaa päästä testaamaan uusia tuotteita, Matias nauraa. Hän on saavuttanut sen, mistä monet vain haaveilevat – unelmiensa työpaikan.

Kun Matiakselta kysytään, kuinka nykyisten opiskelijoiden kannattaisi toimia töitä hakiessaan, hänellä on vastaus valmiina. – Uskaltakaa kysyä! Työpaikkailmoituksissa etsitään harvoin juuri tiettyä koulutusta. Pitää vain ottaa rohkeasti yhteyttä. Minäkin mietin monta kertaa, uskaltaisinko ehdottaa Amer Sportsille palkkaamistani, mutta eihän kysymällä loppujen lopuksi mitään menetä!

Liikunnanohjaaja Matias loi unelmiensa työpaikan

Liikunnanohjaaja Matias loi unelmiensa työpaikan

Kun Amer Sports otti yhteyttä vastavalmistuneeseen Matias Anthoniin ja tiedusteli, haluaisiko tämä pitää liikuntatunteja yhtiön henkilöstölle muutaman kerran viikossa, Matias esitti oitis vastatarjouksen. Yhtiöhän voisi palkata hänet kokopäiväisesti kohentamaan henkilöstön terveyttä!

Kategoria: Alumni