Ammattikorkeakoulu Arcada Funidatan omistaja-asiakkaaksi

Julkaistu: 02.03.2021 /

Ammattikorkeakoulu Arcada on liittynyt Funidata Oy:n osakkaaksi. Arcada on ensimmäinen ammattikorkeakoulu, joka valitsee Funidatan kehittämän Sisu-järjestelmän opetuksensa ja opiskelunsa pääjärjestelmäksi. Funidatan muita omistajia ovat Aalto-yliopisto, Hanken Svenska handelshögskolan, Lappeenrannan-Lahden teknillinen yliopisto LUT sekä Helsingin, Jyväskylän ja Tampereen yliopistot. 

“Päädyimme Sisu-järjestelmään ja osakkuuteen Funidatassa tarkan harkinnan ja vaihtoehtojen punnitsemisen jälkeen. Olemme hyvin tyytyväisiä päätökseemme ja siihen, että sopimus on nyt allekirjoitettu”, toteaa Arcadan rehtori ja toimitusjohtaja Mona Forsskåhl. ”Funidata on vahva ja uskottava toimija korkeakoulukentällä ja olen vakuuttunut, että sen rooli vielä kasvaa tulevaisuudessa kun opiskelijarekisterijärjestelmiä ja ratkaisuja koordinoidaan myös kansallisella tasolla.“ 

Forsskåhl toteaa, että Sisu-järjestelmän tarjoamat standardoidut ja vakaat SaaS-ratkaisut muodostavat parhaat edellytykset ammattikorkeakoulun jo vakiintuneelle yhteistyölle useiden nykyisten kumppanien kanssa. 

“Pitkällä aikavälillä näemme siis, että järjestelmä on perusta sujuvalle koulutusyhteistyölle myös muiden toimijoiden kanssa. Pienenä korkeakouluna meidän on löydettävä yhteisiä ja standardoituja digitaalisia ratkaisuja, ja etsimme Funidataan osallistumalla juuri sitä. " 

Funidatan omistaja-asiakkaana Arcada saa käyttöönsä kaikki Funidatan palvelut, joista tällä hetkellä merkittävin on opetuksen ja opiskelun ydinjärjestelmä Sisu opiskelijoille, opettajille ja palveluhenkilöille. Sitä käyttää jo nyt noin 60 prosenttia suomalaisista yliopisto-opiskelijoista. 

”Arcadan mukaantulo on meille tärkeä askel kohti merkittävää kansallisen ja kansainvälisen korkeakoulutuksen opintosektorin toimijan roolia”, toteaa Funidata Oy:n toimitusjohtaja Mika Peura. ”Tavoitteenamme on harmonisoida ja automatisoida prosesseja ja tuottaa koko sektorille sopivaa palvelua SaaS-ratkaisuna.” 

Funidata Oy jatkaa palvelujensa kehitystyötä tiiviisti yhdessä omistajakorkeakoulujen kanssa. Sisu-järjestelmä ja sitä tukevat muut palvelut edesauttavat korkeakoulujen välistä yhteistyötä sekä vastaavat opetuksen ja opiskelun tulevaisuuden vaatimuksiin. 

 

Voiko liikunnalla edistää ajattelutaitoja?

Voiko liikunnalla edistää ajattelutaitoja?

Fyysisen aktiivisuuden terveyttä edistävät vaikutukset ovat laajalti tunnetut: se ylläpitää ja kohentaa fyysistä kuntoa, lihasvoimaa ja toimintakykyä, pienentää sydän- ja verenkiertoelimistön sairauksien, diabeteksen ja syöpäsairauksien riskiä sekä auttaa painonhallinnassa ja ylläpitää vastustusk

Kategoria: Blogi

Alaselän akuutin ja kroonisen kivun hoitaminen fysioterapiassa

Alaselän akuutin ja kroonisen kivun hoitaminen fysioterapiassa

Tuki- ja liikuntaelinsairauksien vuosittaiset kokonaiskustannukset on arvioitu olevan Suomelle 3-4 miljardia euroa, kun huomioidaan sekä suorat että epäsuorat kustannukset. Vuonna 2019 korvattiin sairauspäivärahoja noin 255 miljoonan euron edestä.

Kategoria: Blogi