Arcadan kampus avataan taas elokuussa

Julkaistu: 21.06.2021 / Uutiset

Syksyllä 2021 Arcadan toiminta siirtyy takaisin kampukselle. Tavoitteena on palata mahdollisimman tavalliseen arkeen pandemiatilanteen sen salliessa. 

Opetus ja palvelut

Ensi lukuvuosi pyritään aloittamaan siten, että opetus siirtyy kampukselle. Ensimmäisen opintojakson kurssit suoritetaan monimuoto-opiskeluna, eli sekä kampuksella että etänä. 

Muut Arcadan palvelut, kuten kirjasto, lounasravintola ja oppimisympäristöt ovat käytettävissä. 

Turvallinen opiskelu- ja työympäristö 

Voimassa olevien suositusten mukaisesti, opiskelijoiden, henkilökunnan sekä vieraiden tulisi käyttää kasvomaskia kampuksella kaikissa tilanteissa, joissa riittävää turvaetäisyyttä (1,5-2 metriä) ei voida pitää. 

Myös seuraavia ohjeita tulisi noudattaa: 

  • pysy kotona, jos tunnet olosi kipeäksi 
  • huolehdi hyvästä käsihygienasta 
  • älä kättele ja vältä lähikontaktia 
  • yski hihaan tai nenäliinaan 
  • vältä kovaa äännenkäyttöä, mikä voi lisätä tartunnan riskiä 

Vieraat ja tapahtumat 

Vieraat ovat taas tervetulleita kampukselle ja noudattavat samoja ohjeita kuin muut. 

Arcadan vuokra- ja tapahtumapalvelut ovat taas saatavilla, noudattaen voimassa olevia suosituksia. Tilaisuudet järjestetään pääasiassa korkeakoulun omien aukoioloaikojen ulkopuolella, eli iltaisin ja viinkonloppuisin.  

Ammattikorkeakoulun omia tapahtumia järjestetään syksyllä kampuksella, viranomaisten linjausten niin salliessa. Osa syksyn tapahtumista järjestetään kuitenkin myös verkkotapahtumina. 

Arcada seuraa viranomaisten ohjeita säännöllisesti ja päivittää omia toimenpiteitä ja rajoituksia tarvittaessa. 

Voiko liikunnalla edistää ajattelutaitoja?

Voiko liikunnalla edistää ajattelutaitoja?

Fyysisen aktiivisuuden terveyttä edistävät vaikutukset ovat laajalti tunnetut: se ylläpitää ja kohentaa fyysistä kuntoa, lihasvoimaa ja toimintakykyä, pienentää sydän- ja verenkiertoelimistön sairauksien, diabeteksen ja syöpäsairauksien riskiä sekä auttaa painonhallinnassa ja ylläpitää vastustusk

Kategoria: Blogi

Alaselän akuutin ja kroonisen kivun hoitaminen fysioterapiassa

Alaselän akuutin ja kroonisen kivun hoitaminen fysioterapiassa

Tuki- ja liikuntaelinsairauksien vuosittaiset kokonaiskustannukset on arvioitu olevan Suomelle 3-4 miljardia euroa, kun huomioidaan sekä suorat että epäsuorat kustannukset. Vuonna 2019 korvattiin sairauspäivärahoja noin 255 miljoonan euron edestä.

Kategoria: Blogi

Kaksi kieltä, kaksinkertaiset mahdollisuudet

Student Martin Nyholm står framför Arcada.

Sairaanhoitaja, jolla on pätevyys tehdä töitä sekä ruotsiksi että suomeksi, mutta myös tuplasti etuja jo itse opintojen aikana. Kaksikielinen sairaanhoitajakoulutus toteutetaan ammattikorkeakoulu Arcadan ja Diakin yhteistyönä ja antaa opiskelijoille mahdollisuuden osallistua molempien korkeakoulujen koko tarjontaan.

Kategoria: Koulutus