AMK-valintakokeen käytännön järjestelyt Arcadassa 31.5–4.6

Julkaistu: 26.05.2021 / Uutiset

Tältä sivulta löydät Arcadan paikalliset ohjeet AMK-valintakokeeseen liittyen.

Ammattikorkeakoulujen yhteiset ohjeet ja laitteistovaatimukset löydät ammattikorkeakoulujen yhteiseltä sivustolta Ulkoinen linkki. Lue sieltä löytyvät ohjeet tarkasti, ja noudata yhteisiä turvallisuusohjeita.Olet hakemuslomakkeella ilmoittanut missä korkeakoulussa, minä päivänä ja aikana suoritat AMK-valintakokeen. Näitä ei voi enää vaihtaa hakuajan jälkeen.

Saat viimeistään 26.5 tunnisteen (QR-koodi) sähköpostitse ja tekstiviestillä mistä näet koepaikkasi ja aikasi. Tunnisteesta näet myös huoneen numeron missä suoritat kokeen Arcadassa. Pidä QR-koodi helposti saatavilla, kun saavut Arcadaan.

Sisäänpääsy rakennukseen tapahtuu Arcadan pääsisäänkäynnin kautta, osoitteessa Jan-Magnus Janssonin aukio 1, 00560 Helsinki. Sisäänkäynti sijaitsee Leijonatorin vieressä. Saavuthan paikalle hyvissä ajoin. Voit odottaa missä tahansa pääsisäänkäynnin lähettyvillä, mutta muista pitää vähintään kahden metrin turvaväli muihin osallistujiin. Leijonatorilla tulee olemaan henkilökuntaa ja tuutoreita, jotka voivat vastata mahdollisiin kysymyksiin. Ilmoitamme kun voit asettua jonoon. Alamme kutsua osallistujia sisään noin tuntia ennen valintakokeen alkamista, eli klo 8:00 alkaen klo 9:00 alkaville kokeille, ja klo 13:00 alkaen klo 14:00 alkaville kokeille.

Pyrimme kaikin tavoin varmistamaan, että sekä hakijat, että henkilökunta voivat osallistua kokeeseen turvallisin mielin. Tartuntariskin minimoimiseksi huomiomme hyvän käsihygienian ja suoritamme kokeet hyvin ilmastoiduissa tiloissa, vähintään kahden metrin turvavälit huomioiden.

  • Lue tarkasti läpi yhteinen turvallisuusohjeistus osoitteesta ammattikorkeakouluun.fi.
  • Noudata turvallisuusohjeistuksia myös matkustaessasi Arcadaan ja pois Arcadasta.
  • Noudata turvallisuusohjeita koko Arcadassa oleskelusi ajan. Pidä koko ajan vähintään kahden metrin etäisyys muihin.
  • Kun saavut Arcadaan, saat pestä ja desinfioida kätesi ennen kuin sinut ohjataan koetilaan. Kaikille osallistujille tarjotaan kirurginen kasvomaski, ja saat ohjeistuksen maskin turvallisesta käytöstä. Maski suojaa sekä sinua että muita tartunnoilta. Käytä maskia koko valintakokeen ajan, kunnes poistut rakennuksesta.
  • Pyydämme sinua huomioimaan viranomaisten ohjeistukset tartuntojen leviämisen minimoimiseksi. Pidä koko ajan kahden metrin etäisyys muihin. Jos sinun täytyy aivastaa tai yskiä, tee se hihaasi tai nenäliinaan, jonka heität tämän jälkeen roskakoriin. Muista huomioida hyvä käsihygienia koko päivän ajan.
  • Arcada-rakennuksessa on tehokas ilmanvaihto valintakokeen ajan, ja se on päällä täydellä teholla tartuntariskin minimoimiseksi rakennuksessa.
  • Jos sinulla on minkäänlaisia oireita (kuten nuha, yskä, kurkkukipu tai kuume), pyydämme sinua olemaan osallistumatta valintakokeeseen.
  • Pukeudu sään mukaisesti, jotta voit odottaa ulkona, kunnes on sinun vuorosi siirtyä sisään rakennukseen.

Muista ottaa mukaan kokeeseen oma kannettava tietokone ja virtajohto, kuvallinen henkilöllisyystodistus, tunniste, halutessasi langallinen hiiri (langattomia ei saa käyttää kokeessa) sekä kynä. Lue tarkasti ohjeistus siitä, mitä saat ottaa mukaasi, ja mitä et saa ottaa mukaasi kokeeseen. Ulkoinen linkki Ota mukaan vain ne tavarat, joita tarvitset valintakokeen aikana.

Voiko liikunnalla edistää ajattelutaitoja?

Voiko liikunnalla edistää ajattelutaitoja?

Fyysisen aktiivisuuden terveyttä edistävät vaikutukset ovat laajalti tunnetut: se ylläpitää ja kohentaa fyysistä kuntoa, lihasvoimaa ja toimintakykyä, pienentää sydän- ja verenkiertoelimistön sairauksien, diabeteksen ja syöpäsairauksien riskiä sekä auttaa painonhallinnassa ja ylläpitää vastustusk

Kategoria: Blogi

Alaselän akuutin ja kroonisen kivun hoitaminen fysioterapiassa

Alaselän akuutin ja kroonisen kivun hoitaminen fysioterapiassa

Tuki- ja liikuntaelinsairauksien vuosittaiset kokonaiskustannukset on arvioitu olevan Suomelle 3-4 miljardia euroa, kun huomioidaan sekä suorat että epäsuorat kustannukset. Vuonna 2019 korvattiin sairauspäivärahoja noin 255 miljoonan euron edestä.

Kategoria: Blogi

Kaksi kieltä, kaksinkertaiset mahdollisuudet

Student Martin Nyholm står framför Arcada.

Sairaanhoitaja, jolla on pätevyys tehdä töitä sekä ruotsiksi että suomeksi, mutta myös tuplasti etuja jo itse opintojen aikana. Kaksikielinen sairaanhoitajakoulutus toteutetaan ammattikorkeakoulu Arcadan ja Diakin yhteistyönä ja antaa opiskelijoille mahdollisuuden osallistua molempien korkeakoulujen koko tarjontaan.

Kategoria: Koulutus