Arcadan sairaanhoitajakoulutus saa Suomen parhaan arvosanan

Julkaistu: 12.03.2024 / Lehdistötiedote

Arcadan sairaanhoitajakoulutus on vertailussa Suomen paras. Tämä käy ilmi AVOP-kyselystä 2023, joka on opintojensa loppuvaiheessa oleville ammattikorkeakouluopiskelijoille suunnattu palautekysely.

Arcada kouluttaa sairaanhoitajia sekä ruotsiksi että englanniksi. Vuoden 2023 kyselyn mukaan korkeakoulun kaksi sairaanhoitajakoulutusta saavuttavat keskiarvon 5,98, mikä on kansallisesti korkein. Valtakunnallinen keskiarvo on 5,27.

Sairaanhoitajakoulutuksen AVOP-pisteet ovat olleet korkealla tasolla jo usean vuoden ajan. Arcadan sairaanhoitajaopiskelijat nostavat esiin erityisesti tukipalvelut, opintojen sisältö, opetus ja yleisen tyytyväisyyden opintoihin. Myös simulaatio- ja harjoittelumahdollisuudet saavat kiitosta.

– Oppimisympäristömme ovat tunnettuja koko Suomessa. Lisäksi pyrimme aktiivisesti luomaan kumppanuuksia työnantajien kanssa ja tarjoamaan monipuolisia ja kehittäviä työelämäkokemuksia ja -kontakteja harjoittelumahdollisuuksien kautta, sanoo Jari Savolainen, ruotsinkielisen sairaanhoitajakoulutuksen tutkintovastaava.

Arcadan täydentävä sairaanhoitajakoulutus on suosittu

Arcadan sairaanhoitajille suunnatut joustavat opintoratkaisut, kuten toisessa maassa jo valmistuneille sairaanhoitajille suunnattu täydennyskoulutusohjelma, saavat ennätyskorkeat pisteet kansallisessa vertailussa.

– Koulutus muodostaa ainutlaatuisen kokonaisuuden, joka kattaa kaiken tarvittavan sairaanhoitajana toimimisesta Suomessa, aina taidoista kieleen. Lisäksi opiskelijat pääsevät heti alusta alkaen kiinni työelmään erinomaisten työelämäyhteyksiemme ansiosta, sanoo Terese Sjölund, enlganninkielisen sairaanhoitajakoulutuksen tutkintovastaava .

Arcadassa opiskelijoilla on mahdollisuus oppia ja olla vuorovaikutuksessa eri kulttuurien kanssa, edistäen samalla monimuotoisuutta hoitoalan koulutuksessa.

- Tämä on ratkaisevaa, jotta he voivat valmistautua hoitoalan globaaliin ja monimuotoiseen työympäristöön. Se vahvistaa opiskelijoiden osaamista ja edistää rikkaampaa ja kokonaisvaltaisempaa hoitotyön koulutusta, Sjölund tiivistää.