Arcada ja Högskolan på Åland vastaavat energiateollisuuden automaatio- ja kestävyyshaasteisiin uudella YAMK-ohjelmalla

Julkaistu: 14.03.2023 / Lehdistötiedote

Ammattikorkeakoulu Arcada ja Högskolan på Åland käynnistävät englanninkielisen insinööritieteiden YAMK-ohjelman, jossa keskitytään energia-automaatioon ja kestävään kehitykseen. Yksivuotisen ohjelman nimi on Energy Automation Sustainable Engineering (EASE), ja sillä on vahvat yhteydet liike-elämään.

– EASE on hyvin ajankohtainen ja vastaa yhteiskunnan tarpeisiin. Olen ylpeä siitä, että Arcada on mukana kouluttamassa tulevaisuuden johtavia insinöörejä, joilla on ratkaiseva rooli siirtymässä kestävämpiin ratkaisuihin energiateknologiassa, sanoo Arcadan rehtori Mona Forsskåhl.

Yhteistyön myötä koulutus toteutetaan laajalla energia-automaation asiantuntemuksella. Opintoihin sisältyy kaikkea valvonta- ja ohjausjärjestelmistä data-analyysiin. Koulutusvastaava Matias Waller näkee suuria mahdollisuuksia yhteistyössä teollisuuden ja muiden pohjoismaisten korkeakoulujen kanssa.

– Olemme erittäin tyytyväisiä siihen, että EASE-ohjelmalla on jo nyt teollisuuskumppaneita, kuten Ilmatar Offshore, Inficon, Flexens ja OX2. Lisäksi ohjelmaan kuuluu pohjoismainen korkeakouluverkosto. Opiskelijoilla on mahdollisuus tehdä yhteistyötä ja osallistua yhteisiin hankkeisiin Mälardalenin yliopiston kanssa Ruotsissa ja Aalborgin yliopiston kanssa Tanskassa, Waller sanoo.

Hakuaika alkaa syyskuussa 2023, ja ensimmäiset opiskelijat aloittavat opintonsa tammikuussa 2024. Opinnot suoritetaan hybridimuodossa: osittain verkossa ja osittain paikan päällä muutaman kampusviikon aikana keväällä molemmissa korkeakouluissa. Lue lisää ohjelmasta Arcadan verkkosivuilta (englanniksi).

Lisätietoja:

Matias Waller
koulutusvastaava
Puhelin: +358 294 282 546
Sähköposti: Sähköposti: matias.waller@arcada.fi

Mona Forsskåhl
rehtori, Arcada
Puhelin: +358 294 282 600
Sähköposti: Sähköposti: mona.forsskahl@arcada.fi

Patric Granholm
vararehtori, Högskolan på Åland
Puhelin: +358 18 537 745
Sähköposti: Sähköposti: patric.granholm@ha.ax