Arcada lisää aloituspaikkojen määrää meneillään olevalla hakukierroksella 

Julkaistu: 15.06.2020 /

Arcada lisää aloituspaikkojen määrää meneillään olevalla hakukierroksella vuodelle 2020. Tällä tavoin yliopisto haluaa torjua nuorisotyöttömyyttä ja pandemian yhteiskunnallisia vaikutuksia. 

Ammattikorkeakoulu kasvattaa kandidaattiohjelmien paikkamäärää yhteensä kolmellakymmenellä (30). Paikat on jaettu alueille, joille on sekä hakupainetta että kysyntää työmarkkinoilla. Liiketalouden ja tietotekniikan ohjelmiin korkeakoulu on lisännyt kymmenen paikkaa. Sosionomi- ja fysioterapieuttikoulutukset saavat myös 5 paikkaa kukin. 

”Ilmoitimme jo varhain, että olemme valmiita kantamaan vastuumme ja lisäämään paikkojen määrää poikkeuksellisten olosuhteiden vuoksi. Nyt siitä tulee totta. Kestävä kehitys ja yhteistyö ympäröivän yhteiskunnan kanssa ovat keskeisiä osia kaikessa toiminnassamme. Nyt voimme auttaa lieventämään mahdollisen nuorisotyöttömyyden kielteisiä vaikutuksia”, sanoo vararehtori Carl-Johan Rosenbröijer. 

Lisäpaikat täytetään todistusvalinnalla, eivätkä siten vaikuta pääsykokeiden kautta täytettyjen paikkojen määrään. Hakijoille ilmoitetaan henkilökohtaisesti opintopolku.fi-palvelun kautta. 

Alaselän akuutin ja kroonisen kivun hoitaminen fysioterapiassa

Alaselän akuutin ja kroonisen kivun hoitaminen fysioterapiassa

Tuki- ja liikuntaelinsairauksien vuosittaiset kokonaiskustannukset on arvioitu olevan Suomelle 3-4 miljardia euroa, kun huomioidaan sekä suorat että epäsuorat kustannukset. Vuonna 2019 korvattiin sairauspäivärahoja noin 255 miljoonan euron edestä.

Kategoria: Blogi

Kaksi kieltä, kaksinkertaiset mahdollisuudet

Student Martin Nyholm står framför Arcada.

Sairaanhoitaja, jolla on pätevyys tehdä töitä sekä ruotsiksi että suomeksi, mutta myös tuplasti etuja jo itse opintojen aikana. Kaksikielinen sairaanhoitajakoulutus toteutetaan ammattikorkeakoulu Arcadan ja Diakin yhteistyönä ja antaa opiskelijoille mahdollisuuden osallistua molempien korkeakoulujen koko tarjontaan.

Kategoria: Koulutus