Arcadahallen tarjoaa puitteet uudisajattelulle liikunnan opetuksessa

Julkaistu: 27.03.2019 /

Arcadan uusi liikuntakeskus on monipuolinen ja huippumoderni rakennus, joka mahdollistaa koulutuksen ja tutkimuksen kehittämisen. Rakennus on myös tervetullut lisäys pääkaupunkiseudulla, jossa sekä liikuntatilojen että opiskelija-asuntojen kysyntä on suuri.

Arcadahallen on ainutlaatuinen rakennusratkaisu, jossa yhdistyvät opiskelija-asunnot ja urheilutilat. Talossa on yhteensä 103 asuntoa viidessä ensimmäisessä kerroksessa, ja ylimmissä kerroksissa urheiluhalli, kuntosali ja testilaboratorio. Liikuntatilojen juhlalliset avajaiset pidettiin 27. maaliskuuta.

- Arcadahallen on tärkeä usealla tasolla. Se luo modernit puitteet ja edistää innovointia opetuksessa ja tutkimuksessa. Tämän myötä se vahvistaa korkeakoulumme urheiluprofiilia. Lisäksi kampusalueemme laajenee laajenemistaan, kun meillä on nyt sekä urheiluhalli että entistä enemmän opiskelija-asuntoja tarjota, sanoo Arcadan rehtori Mona Forsskåhl.

Arcadan lisäksi sali palvelee myös lähialuetta. Yksityishenkilöillä ja yhdistyksillä on mahdollisuus käyttää urheiluhallia ja testauslaboratorion palveluja toiminnassaan.

- Olemme iloisia voidessamme tarjota urheilumahdollisuuksia laajalle kohderyhmälle. Uudet tilamme ovat todella korkeatasoiset ja ne sopivat kaikille, huippu-urheilijoista tavallisiin liikunnan harrastajiin, sanoo Jacob Jungell, Arcadahallenin urheilukoordinaattori, joka on ollut projektissa mukana alusta alkaen.

Urheilutilat mahdollistavat uusia opetusmenetelmiä

Arcadahallen toimii tulevien liikuntaohjaajien ja fysioterapeuttien opetustiloina. Se on suunniteltu niin, että sen avulla pystytään antamaan opiskelijoille parhaat mahdolliset valmiudet työelämään. Jo helmikuun lopussa ensimmäiset opiskelijaryhmät saivat vierailla uusissa tiloissa ja opetus on siirretty sinne vaiheittain.

Nykyaikaisen testilaboratorion simulaationmahdollisuudet ovat kauan odotettu lisä opetus- ja tutkimustoimintaan. Laboratorion kameroiden ja mikrofonien avulla testitilanteet voidaan striimata viereisiin opetushuoneisiin.

- Testitilanteen seuraaminen etänä on innovatiivinen tapa oppia, jota olemme jo käyttäneet terveydenhuollon koulutuksessa. On mahtavaa, että meillä on nyt sama mahdollisuus käyttää tätä laajemmin opetuksessa. Testilaboratoriossa voimme myös osallistaa opiskelijoita työssä oikeiden asiakkaiden kanssa, Jungell sanoo.

Arcadahallen vihittiin käyttöön keskiviikkona 27. maaliskuuta. Juhlaan osallistui n. 120 kutsuvierasta. Avajaispuheen piti Helsingin kaupungin apulaispormestari Nasima Razmyar.Avajaisissa esiteltiin myös uusia opiskelija-asuntoja, joista suurin osa ovat yksiöitä. Opiskelija-asunnot ovat rakennettu yhteistyössä Hanken Svenska handelshögskolanin kanssa. Arcadalla on nyt 610 opiskelija-asuntoa Arabianrannan kampusalueella.