FAQ

Fundersam man

Tästä löydäyt vastauksia täydennyskoulutukseen liittyviin usein kysyttyihin kysymyksiin.

Klikkaa kysymystä, johon haluat saada vastauksen. Vastaus näyttäytyy vasta klikkauksen jälkeen.

FAQ - Täydennyskoulutus

Alta löydät vastauksia täydennyskoulutukseen liittyviin usein kysyttyihin kysymyksiin.

Arcadan täydennyskoulutus on avoin kaikille. Osa kursseista voi olla kohdennettu tietylle kohderyhmälle ja osallistumien saattaa vaatia ennakko-osaamista

Ilmoittaudut Arcadan täydennyskoulutukseen valitsemalla kurssin opetustarjonnasta.

Jokaisella kurssilla on oma kurssisivu, jossa voi ilmoittautua. Osa kurssista vaati opintopaikan hakua, jonka avulla varmistetaan ennakkovaatimusten täyttyminen.
 

Jos kurssi on jo alkanut, otamme ilmoittautumiset huomioon mahdollisuuksien mukaan. 

Voit osallistua niin moneen täydennyskoulutukseen kuin haluat. Osassa koulutuksista on ennakkovaatimuksia, jotka täytyy täyttää. 

Osassa koulutuksista on ennakkovaatimuksia, jotka opiskelijan täytyy täyttää.

Ennakkovaatimukset mainitaan kurssin kuvauksessa ja ne voivat koostua tietynlaisesta osaamisesta, peruskursseista, aikaisemmista tutkinnoista tai työkokemuksesta. 

Kyllä. Koulutuksen kustannus mainitaan aina koulutuksen kuvauksessa. 

Jos perut osallistumisesi ennen kuin ilmoittautumisaika on mennyt umpeen, emme peri osallistumismaksua. 

Jos perut osallistumisesi sen jälkeen, kun sinut on hyväksytty koulutukseen ja olet vastaanottanut paikan, laskutamme 50 % osallistumismaksusta. Peruutusilmoitus on tehtävä kirjallisesti osoitteeseen Sähköposti: taydennys@arcada.fi. Jos ilmoitusta ei ole tehty kirjallisesti, laskutamme osallistumismaksun kokonaisuudessaan. 

Jos perut osallistumisesi koulutukseen sen alkamisen jälkeen, laskutamme osallistumismaksun kokonaisuudessaan. 

Osallistumismaksun täytyy olla maksettu kokonaisuudessaan, jotta voit osallistua koulutukseen ja saada hyväksytystä koulutuksesta suoritustodisteen.  
 

Täydennyskoulutukseen voi osallistua työn ohessa.  Opetusta on sekä päivisin, että iltaisin, ja se voi koostua mm. luennoista, tehtävistä, projektitöistä, kirjallisuusopinnoista ja etäopinnoista. Osa opetuksesta on etäopetusta verkon kautta, ja osa opetuksesta on lähiopetusta ja vaati läsnäoloa. Suosittelemme, että tutustut yksittäisten koulutusten aikatauluihin ja opetusmuotoihin varmistaaksesi, että sinulla on mahdollisuus osallistua. 

Kyllä voit. Suosittelemme olemaan yhteydessä TE-palveluihin ennen kuin aloitat opintosi, varmistaaksesi minkälainen vaikutus niillä on työttömyysetuuteen.  

Et voi saada opintotukea Kelalta. Täydennyskoulutukseen osallistuva ei ole täysipäiväinen opiskelija.

Täydennyskoulutus ei johda alempaan tai ylempään ammattikorkeakoulututkintoon.

Kyllä, edellyttäen että osallistumismaksu on maksettu ja suoritus hyväksytty. 

Voit tilata uuden todistuksen osoitteesta Sähköposti: taydennys@arcada.fi. Uusi todistus maksaa 30 €.

Ilmoittautumisesi jälkeen saat sähköpostin, jossa on lisää tietoa, kuinka pankkitunnistuksen avulla saat käyttöoikeuden Arcadan käyttäjätiliisi ja salasanaan. Saat myös tietoa, kuinka kirjautua sisään digitaliselle itslearning -opetusalustalle. itslearningistä saat myös lisää tietoa koulutuksen sisällöstä.  

Seuraamme aktiivisesti pandemiatilannetta ja sovellamme toimintamme Suomen rajoitusten ja suositusten mukaisesti. Kurssit, jotka ovat suunniteltu sisältävän lähiopetusta, tarjoamme etänä, jos tilanne niin vaatii. Jos haluat enemmän tietoa, miten kurssi suoritetaan, ota ystävällisesti yhteyttä kurssivastaavaan.