Arcada tiukentaa ohjeita 30.11-15.12 infektioiden leviämisen estämiseksi

Julkaistu: 30.11.2020 /

Helsinki on nyt leviämisvaiheessa koronainfektioiden kiihtyvän leviämisen vuoksi. Hallitus on 26. marraskuuta julkaissut uudet ohjeet ja suositukset. Uusien ohjeiden mukaisesti Arcada päivittää myös 30.11-15.12.2020 koskevat ohjeet.

 15.12.2020 saakka sovelletaan seuraavaa:

  • Kampus on suljettu kaikille ulkopuolisille vieraille ja vierailijoille. Vain Arcadan omalla henkilökunnalla ja opiskelijoilla on pääsy päärakennukseen ja muihin kampuksen tiloihin.
  • Kaikki opetus tapahtuu etänä. Kaikki kampuksella tehdyt koulutukset perutaan lukuun ottamatta tenttejä ja harjoituksia, jotka ovat välttämättömiä opiskelijoiden valmistumisen, suunnitellun harjoittelun suorittamiseksi tai opintojen viivästymisen kokonaisella jaksolla. Kaikki ryhmät on rajoitettu 10 henkilöön.
  • Opiskelijoita kannustetaan minimoimaan oleskelunsa kampuksella. Kirjasto on auki ja lounasravintola on mahdollisuuksien mukaan avoin opiskelijoille ja henkilökunnalle - mutta tarjolla on vain noutoruokaa.

Näillä toimenpiteillä Arcada haluaa varmistaa opiskelijoille ja henkilökunnalle turvallisen opiskelu- ja työympäristön. Ammattikorkeakouluna Arcada haluaa kantaa vastuunsa. Tämä tarkoittaa, että jokaisen on kannettava henkilökohtaista vastuutaa ja tehtävä kaikkensa infektioiden leviämisen estämiseksi unohtamatta muita terveyden ja hyvinvoinnin ulottuvuuksia yhteiskunnassa. Arcadan johto seuraa aktiivisesti tilannetta ja on valmis mukauttamaan ohjeita, jos tilanne sitä vaatii.