Skip to main content

Bachelorstudier på Arcada

Framtiden börjar här och nu!

Täta kontakter till arbetslivet

Genom nära samarbete med arbetslivet omsätts dina teoretiska kunskaper redan under studietiden i praktiska kompetenser och du får också in en fot i arbetslivet.

Det är inte enbart under dina praktikperioder som du kommer i kontakt med arbetslivet. I många kurser jobbar du med verkliga projekt med så väl med såväl nationella som internationella företag som uppdragsgivare. 

Många skriver också sina examensarbeten för en extern organisation. Det är också vanligt att studenter åker utomlands för att göra sin praktik, vilket gör även den internationella arbetsmarknaden bekant. 

Utöver Arcadas experter bjuder vi ofta in representanter för arbetslivet som gästföreläsare och inspiratörer för att berätta om senaste nytt inom branschen. Även högskolans egna alumner fungerar som gästföreläsare och mentorer för våra studenter.

Kampanjplanering med Pepsi

Under kursen Conceptual Thinking inom online media (en av inriktningarna inom utbildningen i mediekultur) planerade studenterna under våren kampanjkoncept för Pepsi Max. Syftet var att studenterna i grupp skulle lära sig att jobba med koncept och utveckla idéer från en brief från en uppdragsgivare till genomtänkta helheter färdiga att säljas till en kund.

Pepsi

Värdefulla erfarenheter från K-fair

Mässor är utmärkta tillfällen att knyta arbetslivskontakter och att få upp ögonen för de senaste nyheterna och genombrotten inom olika fält. Under hösten besökte t.ex. ingenjörsstudenter från Arcada mässan K-fair i Düsseldorf, Tyskland. Mässan är en av Europas största inom plast- och gummiindustrin och studenterna fick chansen att nätverka med experter från världens alla hörn.

K-fair

School Action Day i Alberga

Att få träffa experter inom just sitt fält är viktigt, men det är också otroligt lärorikt att hamna i den sits att det är du själv som är experten! Under den europeiska idrottsveckan arrangerade t.ex. våra idrottsinstruktörsstudenter ett populärt evenemang i Alberga för barn- och ungdomar och delade med sig av sin expertis. Det bästa med dagen? Studenterna fick själva planera evenemanget från början till slut. 

School Action Day

Expedition Arcada – ett minne för livet

Expedition Arcada satte sannerligen våra studenter på prov. Det var upp till de 45 deltagande studenterna, från samtliga våra utbildningar, att planera och genomföra en expedition där den rullstolburne atleten Aron Anderson och äventyraren Pata Degerman besteg en 300 meter spikrak bergsvägg i de franska alperna och tillbringade två nätter fastspända i hängtält bland klipporna. Resultatet? En succé, givetvis.

Expedition Arcada

Eyetracking med Paulig

Det är självklart inte bara studenterna som drar nytta av ett nära samarbete med företag. Företagen får i sin tur viktig input och nya infallsvinklar. Ett bra exempel är de Eyetracking-undersökningar som studenter utfört för företag som t.ex. kaffe-, krydd- och matproducenten Paulig. Genom att mäta hur besökare beter sig på deras hemsidor fick de veta svart på vitt hur de kunde finslipa sin webbnärvaro.  

Eyetracking

Inspiration och viktig know-how med Mirum

Att läsa breddstudier inom entreprenörskap är ett populärt alternativ bland våra studenter, oavsett vilken utbildning de läser. I fjol inleddes studierna med ett besök till marknadsföringsbyrån Mirum i Rödbergen där de 120 deltagande studenterna fick chansen att lära känna några av Finlands främsta marknadsförare och få viktiga tips och råd.
 

Mirum 2