Dennis Biström

Lektor i informationsteknik

Telefonnummer:0294 282 418

Dennis Biström lär ut full stack programmering samt datahantering och visualisering. Biström har tidigare arbetat som forskningsingenjör där han deltog i utvecklande av U-värdemätaren, en enhet som mäter värmeförlust genom fönster och väggar. Biström är bra på 3D utskrift och har framställt en robotarm i silikon som del av ett forskningsprojekt kring mjuka robotar. Han deltar som bäst i två robotprojekt kring de sociala robotarna på Arcada i form av husets robotviskare. Biström har byggt två ecyklar och en emoped och han ser fram emot att elektrifiera sin motorcykel så fort som bensinmotorn ger upp.

Biström strävar till att bidra till en systematisk förändring genom att använda open source programvara och informera om problematik kring användningen av marknadsledarnas ekosystem. Du kan fråga honom om moderna tillverkningsmetoder eller virtuella världar, hur man bygger sin egna Spotify, säkra kommunikationsappar eller hur man krypterar filer i molnet. Om du undrar hur man bygger förstärkare och högtalare eller hur smarttelefonerna kan ha så höga resolutioner så kan han säkert hjälpa dig. :)

Biström säger att han är för ung för att egentligen veta allting om någonting, men om det är teknik eller teknologier så är han troligen intresserad.

Dennis Biström