Skip to main content

Om Arcada

Arcada i framkanten – Vi sätter bildning i arbete för ett givande och hållbart liv

Campus

Studier i en unik campusmiljö

Studiemiljön på Arcada är unik genom att den utgör ett enhetligt campus med högskola, studentbostäder och kårhus. Campus ligger lagom avsides för att utgöra en egen miljö, men har ändå utmärkta förbindelser både mot centrum och österut. Till centrum tar du dig på 10 minuter med buss eller spårvagn, och inte heller till metron är det långt. Precis invid studentbostäderna finns ett köpcentrum med allt som behövs i vardagen och i närheten finns utmärkta områden för fritidsaktiviteter.

Arcadahuset – människorna är själen i vårt vackra hus

Hösten 2004 flyttade vi in i vårt vackra och splitternya Arcadahus, byggt just för oss och våra specifika behov, som en del av campus. Huset ägs av Fastighets Ab Arcada Nova. Huset är byggt så att vi lätt ska kunna orientera oss och de centrala innertorgen fungerar som cafeteria och öppna rum där alla i huset naturligt träffas. Vårt hus är byggt för möten mellan människor. Medarbetarna sitter i öppna landskap och studenternas inlärningsmiljöer och projekt engagerar studenter, lärare och forskare från olika branscher - allt detta så att vi ska lära oss och få idéer av varandra.

Cor-huset - kårverksamhetens hjärta

I januari 2007 öppnades dörrarna till studenternas efterlängtade kårhus, som fick det träffande namnet Cor-huset (”Cor” är latin för ”hjärta”). Så är också Cor-huset hjärtat för studerandekårens verksamhet. I Cor-huset, ett par hundra meter från Arcada, har förutom kårstyrelsen också de flesta av ämnesföreningarna sina kontor. I Cor-huset ordnas aktiviteter av olika slag; fester, möten, pokerkvällar... Det hemtrevliga Cor-huset med bastu och mötesrum kan också hyras för olika ändamål.

Studentbostäderna - modernt boende på campus

På campus, precis intill Arcadahuset, finns närmare 500 fräscha och moderna studentbostäder, varav de nyaste stod klara hösten 2014. Läs mer på Majstrandens webbplats

Kom ihåg att du måste alltid göra en skild ansökan om bostad vid Majstranden. En studieplats på Arcada garanterar inte en studentbostad i Majstranden eller Majparken. 

Fritid

– en viktig del av studietiden

En meningsfull fritid är viktig för att man skall orka och trivas med sina studier. Arcada studerandekår - ASK och ämnesföreningarna erbjuder studenterna fritidsaktiviteter av olika slag. Förutom fester och exkursioner ordnas också motion i olika former och temakvällar i studenternas eget Cor-hus. ASK rekryterar tutorer, äldre studenter som stöder de nya studenterna på Arcada. Att bli kåraktiv eller tutor är ett effektivt sätta att skaffa sig ett kontaktnät och sätta sig in i hur högskolan fungerar. Nationerna kan också vara en intressant kanal att lära känna studenter vid olika högskolor från sin egen hemtrakt.

Och glöm inte att Helsingfors känns som en lagom stor stad, men med en huvudstads möjligheter och utbud!

Fritid

 

Starcis

 

Fritid 2

 

Tillgänglighet till Arcada för rörelsehindrade

Huvudingången och ingången från Tavastvägen lämpar sig väl för den som vill undvika trappor. Arcadahuset består av sex huskroppar i fem våningar, förenade med bryggor och hissar på varje våning. Det finns tre hissar i Arcadahuset, två i C-blocket invid informationen och en i A-blocket. Samtliga våningar är även försedda med toaletter för rörelsehindrade.

Utanför personalingången vid Tavastvägen 107 finns två stycken parkeringsplatser för rörelsehindrade.

Har du frågor som berör Arcadahusets tillgänglighet, vänligen kontakta Arcadas Campustjänster per telefon på 0294 282 699 så hjälper vi dig gärna.