Menu

Navigation

Patrick Westerholm premierades med Arcadas tränarpris på idrottsgalan

Jari Henttonen, ordförande för Handbollsförbundet, mottog priset Årets tränare för Patrick Westerholms del. Priset delasdes ut av rektor Henrik Wolff och lektor Riitta Vienola. 
 

Handbollstränaren Patrick Westerholm blev vald till Årets tränare på den finlandssvenska idrottsgalan den 4 februari 2017. Tränarpriset sponsras av Yrkeshögskolan Arcada, som sedan hösten 2016 utbildar professionella tränare på högskolenivå.

Årets tränare Patrick Westerholm inledde sin handbollskarriär i BK-46 och fortsatte i handbollsnationen Danmark. Westerholm har tränat både kvinnor och män och år 2016 utnämndes han för andra året i rad till årets tränare i den danska handbollsligan för herrar.

Tränarpriset överräcktes på galan av Arcadas rektor Henrik Wolff och Riitta Vienola, examensansvarig lektor för Arcadas idrottsinstruktörsutbildning.  Arcada erbjuder sedan hösten 2016 profileringsalternativet tränarskap inom idrottsinstruktörutbildningen i samarbete med bl.a. Finlands Svenska Idrott (FSI).

– Tränarnas betydelse är odiskutabel i all idrottsverksamhet. Inom Arcada vill vi bidra till att utveckla tränaryrket och samtidigt komma med ett alternativ till övrig tränarutbildning i Finland. Vi är glada över att vi kan uppmärksamma vikten av tränaryrket med priset Årets tränare, konstaterar rektor Henrik Wolff.

I samband med den finlandssvenska idrottsgalan 2017 utdelades premieringar i fem olika kategorier samt Sportpressens Edvin Wide-pris. I år delade Stiftelsen Tre Smeder ut två pris till två unga Helsingforsidrottare.

Idrottsgalan, som arrangeras av Finlands Svenska Idrott, samlade närmare 350 idrottsvänner. Mer information om idrottsgalan hittas här.