Menu

Navigation

Den nya unika utbildningen om Music Management öppnar nya möjligheter för den finländska musikbranschen även internationellt

Musikbranschen är en tillväxtbransch i Finland. Framtidsutsikterna är ljusa och Music Management som framgångsfaktor blir allt viktigare på den internationella marknaden. Yrkeshögskolan Arcadas och Seinäjoki AMK:s skräddarsydda specialiseringsutbildning för musikbranschens proffs svarar på branschens utmaningar och ger verktyg för framgång.
 

Musik managers har i dag en betydelsefull och mångsidig roll inom den internationella musikindustrin. 

– Artister som representeras av managers inom International Music Manager’s Forum (IMMF) producerar över 95 % av musikindustrin mätt i ekonomiska termer, konstaterar lektor Jussi Kareinen vid yrkeshögskolan i Seinäjoki (SeAMK). 

Det finländska managerkunnandet måste förstärkas ytterligare också med tanke på den internationella framgången. Framtidens manager behöver utöver ett starkt kunnande inom bränding även utmärkta kunskaper inom ekonomi. Arcadas lektor Liisa Tolonen är nöjd, att den nya utbildningen har skräddarsytts tillsammans med verkliga proffs inom musikindustrin. 

– Vi förverkligar utbildningen i samarbete med Music Finland och Music Manager’s Forum Finland ry, berättar Tolonen. På det här sättet får deltagarna den nyaste informationen av både högskoleexperter och branschproffs.

Utvecklandet av managerkunnande oberoende av musikstil öppnar nya möjligheter både i Finland och internationellt. Utbildningen erbjuder byte av erfarenheter över musik genregränserna. 

Den ettåriga specialiseringsutbildningen inleds i januari 2017. Utbildningen ordnas på finska.   

Tilläggsinformation:

Liisa Tolonen, lektor
Arcada, Institutionen för kultur och kommunikation
liisa.tolonen@arcada.fi, tfn 0207 699 598

Jussi Kareinen, lektor
SeAMK, Affärsverksamhet och Kultur
jussi.kareinen@seamk.fi, puh. 040 830 4193