Utbildning i process- och materialteknik | Arcada
Menu

Navigation

Utbildning i process- och materialteknik

 

Funktionella material och design     

Är du nyfiken på produktutveckling? Vill du lära dig hur du skapar och designar smarta och miljövänliga produkter med de rätta funktionella materialen? Uppskattar du en dynamisk och forskningsorienterad atmosfär? Om ditt svar är ja, då bör du gå med i vår grupp av materialspecialister!

 Utbildningen i process- och materialteknik på Arcada har ett klart uttalat fokus – funktionella material och design. Du kanske redan har hört om produkter med smarta och funktionella egenskaper? I många fall ligger faktiskt det smarta just i materialvalet. Polymer erbjuder ofta den perfekta kombinationen egenskaper – den låga vikten, mekaniska styrkan, flexibiliteten och låga produktionskostnaden är bara några av fördelarna med polymerbaserade materiallösningar. Inom vår utbildning studerar du materialvetenskap och -teknologi och blir en expert inom ett område på tillväxt med en konstant efterfrågan på ingenjörer.

Ur ett studentperspektiv

Klicka på bilderna nedan för att se och läsa vad våra studenter och utexaminerade har att säga om sin utbildning!


Vad går studierna ut på?

Behovet av miljövänliga materialval syns tydligt vart du än vänder dig i din vardag. Vårt samhälle måste värna om energi och färskvatten samtidigt som avfallet från konsumtion och produktion av dagligvaror måste minimeras. Under dina studier lär du dig om bio-baserade polymer som ett hållbart materialval samt användningen av funktionella och kostnadseffektiva material i allmänhet. Du får även kunskap om de lösningar som i dag används för att konservera energi- och vattenresurser.

Dina studier kombinerar modern polymerteknologi och -processer med hållbar utveckling och design. Breddstudier, där du kan välja mellan språk och entreprenörskap, låter dig forma din utbildning utifrån dina egna intressen. Vi uppmanar dig även att ta till vara på möjligheten att studera vid någon av våra utländska partnerhögskolor/-universitet som utbytesstudent. Våra forsknings- och samarbetsprojekt med ledande företag inom näringslivet garanterar inte bara att utbildningen bygger på den senaste expertisen, utan också goda möjligheter till samarbeten kring examensarbeten.

En internationell miljö

Oavsett om du läser en av våra svensk- eller engelskspråkiga utbildningar på Arcada tar de avstamp i den internationella värld vi lever i. Våra s.k. syskonutbildningar (när motsvarande utbildning erbjuds på båda språken) ger en extra dimension till dina studier. Som student i process- och materialteknik har du ett nära samarbete med syskonutbildningen Materials Processing Technology. Du arbetar över utbildningsgränserna, får nya perspektiv och lär dig i en genuint multikulturell miljö. Detta innebär att goda kunskaper i engelska är en förutsättning även för dig som söker till den svenskspråkiga utbildningen.

Vad kan jag jobba med?

Ingenjörer och materialspecialister krävs inom i stort sett alla industriella branscher – från tillverkningsindustrin till dess leveranskedjor och den offentliga sektorn. Vanliga jobbtitlar inkluderar t.ex. processingenjör, produktingenjör, designingenjör, laboratorieingenjör, materialingenjör och försäljningsingenjör.

Mer information

Läs mera om utbildningen genom att följa länkarna i den vänstra menyn, samt i studieguiden!

Utbildningen i ett paket

Examen och examensbenämning: 
Ingenjör (YH)
Omfattning (sp): 
240
Studietid (år): 
4.0
Nybörjarplatser: 
15
Kontaktperson: 
Mirja Andersson
Språk: 
Svenska

Läs mer om ansökan

Kontaktinfo