Online Media | Arcada
Menu

Navigation
Inriktning inom Mediekultur

Online Media

Digital design och konceptutveckling. Var med och bygg framtiden inom det digitala området.

Information

Examensbenämning
Medianom (YH)

Nivå
Bachelor

Omfattning(sp)
240

Studietid (år)
4

Nybörjarplatser
15

Institution
Kultur och kommunikation

Inriktningsansvarig
Jutta Törnqvist

Språk
Svenska

"Online media ger dig kunskap och kompetenser inom webbdesign och konceptutveckling som gör att du kan forma och hitta lösningar till en mångfald av utmaningar i framtidens digitala medielandskap"

Jutta Törnqvist, lektor i Online media

Ansökningsperiod

15.3 - 5.4.2017

Ansökan öppnar i mars

Världen blir allt mer digital och medielandskapet förändras. I dag produceras, publiceras och delas innehåll omedelbart och kontinuerligt online.

Utbildningen inom Online media ger dig ett brett kunnande inom digital design och konceptutveckling. Du lär dig också att driva och medverka i såväl små som stora kommunikationsprojekt.

Tillsammans med högskolans experter och proffs inom branschen utvecklas du genom verkliga case till en mångsysslare inom det digitala berättandet samtidigt som du har möjlighet att specialisera dig inom något delområde som t.ex webbdesign eller konceptplanering. Parallellt bygger du ditt professionella nätverk då du är i kontakt med verkliga kunder.

Under studietiden tränas du att jobba självständigt, i team och även mångkulturellt.

Vad lär du dig?

Under dina studier lär du dig bl.a.:

 • Interaktivt berättande för digitala plattformer och sociala medier
 • Innehållsproduktion för olika målgrupper
 • Innovationer och konceptualisering
 • Webbdesign och mobile design
 • Planering av grafiska användargränssnitt
 • Servicedesign
 • Webbanalys
 • Speldesign och gamification
 • Presentationsteknik
 • Mediespråk och mediekritik

Vad kan du jobba som?

 • Konceptutvecklare
 • Grafisk designer
 • Programutvecklare
 • Online redaktör
 • Webbutvecklare
 • Projektledare (inriktning online)

Våra alumner hittar jobb inom framgångsrika företag och organisationer, innovativa start-ups och en del väljer att bli entreprenörer.

Mer information

Mer information om utbildningen och studierna på Arcada hittar du på vår digitala studieguide start.arcada.fi.

Kursutbud 2016-17
Studieplan 2016-17
Studiernas struktur

Lång tradition av branschsamarbete

Inom studierna har du enastående chanser att ta del av branschaktualiteter och att jobba med verkliga case både inom kurser och praktikperioder. Många studenter gör också sitt examensarbete som ett uppdrag av företag och organisationer. Olika typer av medie- och kommunikationsföretag, start-ups och organisationer sysselsätter våra alumner. En del företagsamma studenter väljer att bli entreprenörer efter examen.

Inom inriktningen Online media samarbetar vi med bl.a. Mirum, Miltton och Yle.

 

"Begreppen haglar tätt idag; mångmedialt, transmedialt, social & digital storytelling. Dialog, nätverk och växelverkan med publiken och användaren. Samtliga en del i en större förändring där innehållet och berättelserna har utvecklats och konsumtionen av innehåll har förändrats.

Förståelsen för vad förändringen betyder och innebär för publicering, produktion och innehåll är helt avgörande idag om vill klara sig som producent eller utvecklare."

Tomas Lindh, utvecklingschef, Svenska Yle


Studentarbeten

Expedition Arcada

Expedition Arcada var ett uppmärksammat och nyskapande projekt som under 2015 utmanade våra studenter och erbjöd dem nya sätt att lära. Expeditionen involverade studenter, högskolans experter och en lång rad externa samarbetspartners. Kulmen för projektet var när de 45 deltagande studenterna tillsammans med äventyraren och expeditionsledaren Patrick Degerman och den svenske rullstolsburne atleten Aron Anderson i maj begav sig till La Grave i de franska Alperna för att bestiga en 300 meter hög vertikal bergsvägg.

Online media studenterna arbetade med branding och webbsajter för expedition samt marknadsföringen på Facebook. Se webbsajten studenterna framställt och läs mer om expeditionen på www.expeditionarcada.fi

 

Yle x3m: Enkelbiljett till Europa

Yles Enkelbiljett till Europa var en blanding av dokumentär och fiktion. Programmet tog upp människosmuggling genom att beskriva hur flyktingar från Irak hade kommit till Finland. Online-media studenterna ansvarade för produktionen och presentationen av programmets webbsajt. På sajten kunde tittarna följa med händelsen, diskutera ämnet människosmuggling, läsa om ämnet och se hur en resa flyktingarna gjort brukar gå till.

Programmet vann huvudpriset för aktualitets-, sport och nyhetsprogram på Kouragalan. Sajten var tillgänglig endast 24 timmar då programmet nådde sin höjdpunkt hade ett live-event på Vasa torg.

Ansökan

Nästan ansökningsperiod är 15.3-5.4.2017.

Till ansökan hör en förhandsuppgift och urvalsprov.

Läs mera om ansökan.

Frågor om utbildningen? Kontakta inriktningsansvariga

Jutta Törnqvist, Master of Arts
Lektor i Online media
Epost: jutta.tornqvist@arcada.fi
Tel: +358 207 699 448

Frågor om antagning eller ansökan? Kontakta oss

Epost: antagningsservice@arcada.fi
Tel: +358 207 699 699